Onnellisten tasavalta — Esseitä Suomesta

Rehn, Olli
Nimeke: Onnellisten tasavalta — Esseitä Suomesta
Tekijät: Rehn, Olli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523822061
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 23.3.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 380
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tasavaltalaisuus, suomalaiset, suomalaisuus, yhteiskuntakehitys, demokratia, yhteiskuntapolitiikka, hyvinvointivaltio, talouspolitiikka, kansainväliset suhteet, kansainvälinen politiikka, suomettuminen, etupiirit, suurvaltapolitiikka, poliittinen historia, historia
Avainsanat: Suomi, demokratia, etupiirit, historia, hyvinvointivaltio, kansainvälinen politiikka, kansainväliset suhteet, poliittinen historia, politiikka, suomalaiset, suomalaisuus, suomettuminen, suurvaltapolitiikka, talouspolitiikka, tasavaltalaisuus, yhteiskuntakehitys, yhteiskuntapolitiikka
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Tasavallassa kaikki hyvin. Vai onko? Olli Rehn heijastelee kirjassaan idealismia ilman illuusioita ja realismia ilman kyynisyyttä. Pessimisti ei pety, mutta pitkäjänteiset puurtajat perivät lopulta maan. Niin ei käy automaattisesti, vaan ainoastaan jos suunta parempaan on näkyvissä. Sitä tässä haetaan.

Kun pandemia peruutti Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin työhön normaalisti kuuluvat iltamenot ja futistreenitkin olivat telakalla, avautui aikaa ja energiaa pohdiskella, millainen on suomalainen yhteiskunta ja Suomen asema maailmassa.

Inspiraation lähde oli Suomen kansa, maailman onnellisin. Niinhän olemme itsemme rankanneet eräissä mielipidemittauksissa. Koronapandemiastakin tämä toisiinsa luottava digi- ja mökkikansamme on selviytynyt pienemmin vaurioin kuin monet muut yhteiskunnat.

Leipäjonot, verrattain korkea työttömyys, toistuvat työmarkkinariidat ja pitkään väännetty sote-uudistus saa kysymään, olemmeko maailman onnellisin kansa vain siksi, ettei paremmasta väliä? Elämmekö illuusioiden vallassa - vai olemmeko vain kovin vähään tyytyväisiä?

Rehn pohtii näitä kysymyksiä eri näkökulmista: talouden ja muuttuvan työelämän, historian ja kansallisen turvallisuuden, oikeusvaltion ja demokratian. Kirjaa kannattelee perin juurin tasavaltalainen ajatus kansallisesta eheydestä ja yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta. Siihen kuuluu myös sivistynyt poliittinen kulttuuri, jossa ristiriitoja ratkotaan asiallisen, perustelevan yhteiskunnallisen keskustelun kautta.

FT Olli Rehn on Suomen Pankin pääjohtaja. Hän toimi Euroopan unionin komissaarina vuosina 2004-2014 vastaten EU:n laajentumisasioista 2004-2009 ja talous- ja raha-asioista 2010-2014, jolloin hän oli myös komission varapuheenjohtaja. Rehn on toiminut myös elinkeinoministerinä, kansanedustajana ja Euroopan parlamentin jäsenenä. Rehnin harrastuksiin kuuluvat jalkapallo, lukeminen sekä rock- ja jazzmusiikki.


Katso myös