Onecoin — Suuri bittirahahuijaus

Järvinen, Petteri
Nimeke: Onecoin — Suuri bittirahahuijaus
Tekijät: Järvinen, Petteri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917447
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: IT, tiede ja tekniikka
Yhteiskunta
Talous
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 36.2 Raha. Valuutta
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: virtuaalivaluutta, verkostomarkkinointi, lohkoketjut, sähköinen raha, liiketoiminta, huijaus
Avainsanat: huijaus, liiketoiminta, lohkoketjut, sähköinen raha, verkostomarkkinointi, virtuaalivaluutta
E-kirja, 2020
EPUB
9,90 €

WinCapitaakin uskomattomampi huijauskertomus!

Onecoin on Bulgariasta 2014 alkanut virtuaalivaluuttahuijaus, joka perustuu verkostomarkkinointiin ja ratsastaa Bitcoinin esimerkillä. Nykyisin verkostossa on 3,5 miljoonaa jäsentä, suomalaisia yli 20 000.

Huijauksen alkuvaiheissa verkostoa rakentamassa oli muutama aktiivinen suomalainen, joiden vuoksi suomalaisia oli verkostossa suhteettoman suuri osuus. Sittemmin verkosto on kasvanut lähinnä Aasiassa ja Afrikassa.

Onecoin poikkeaa monista nettihuijauksista siinä, että kuvio on nerokkaasti rakennettu ja sillä on oikeat toimistotilat, henkilökuntaa ym. Verkosto sitouttaa jäsenet, tekee heistä osasyyllisiä ja sulkee jäsenten suut uhkaamalla heitä tilin jäädytyksellä.

Petteri Järvinen on seurannut huijausta Suomessa alusta lähtien ja hämmästellyt niin median kuin poliisinkin välinpitämätöntä asennetta. Vaikka kuvio on paljon WinCapitaa laajempi, siitä on käsitelty mediassa todella vähän.

Verkoston päähenkilö Ruja Ignatova katosi julkisuudesta syksyllä 2017, ja hänen paikkansa otti veli
Konstantin. Hänet pidätettiin rahanpesuepäilyjen vuoksi Yhdysvalloissa maaliskuussa. Huijausvyyhti on alkamassa lopultakin purkautua, ja aihe on nousemassa uutisiin myös Suomessa.

Kirjassa käydään läpi Suomen tapahtumat huijauksen tiimoilta. Järvisen blogissa on käyty aiheesta vilkasta keskustelua, ja hän on myös osallistunut muutamiin värväystilaisuuksiin. Järvinen vertailee kirjassa myös WinCapitaa ja käsittelee muitakin virtuaalivaluuttahuijauksia ja kertoo perusasioita myös oikeista kryptovaluutoista, kuten Bitcoinista.

Tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti Petteri Järvinen (s. 1962) on kirjoittanut yli kolmekymmentä kirjaa tietotekniikasta ja tietoturvasta.

Tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti Petteri Järvinen on kirjoittanut yli kolmekymmentä kirjaa tietotekniikasta ja tietoturvasta.


Katso myös