Oliivipuut eivät koskaan kuole — Ateena

Kukkonen, Petter; Bäckman, Markus
Nimeke: Oliivipuut eivät koskaan kuole — Ateena
Tekijät: Kukkonen, Petter (Kirjoittaja)
Bäckman, Markus (Lukija)
Tuotetunnus: 9789522919373
Tuotemuoto: Ladattava äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 9.12.2020
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 12t 21m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ladattava äänikirja, 2021
MP3
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2020
Suojapaperi
24,95 €

E-kirja, 2020
EPUB
14,90 €

Upea kaksiosainen romaani vie antiikin Kreikkaan - sotaleireihin, filosofien akatemioihin ja Olympian kisoihin. Ensimmäinen osa on nimeltään Oliivipuut eivät koskaan kuole - Ateena ja toinen osa Oliivipuut eivät koskaan kuole - Olympia.
Ateenalainen Alekos, jonka nimi merkitsee ihmisten puolustajaa, syntyy kun eletään 98. olympiadin kolmatta vuotta. Samana vuonna filosofi Platon perustaa koulunsa Ateenan Akademeian lehtoon.
Alekos ja hänen velipuolensa Dionysios kasvavat kuunnellen tarinoita Hellaan sankareista ja näiden jumalallisista uroteoista Olympian lehdoissa. Muusta maailmanmenosta nuori Alekos ymmärtää yhtä vähän kuin persialaiset syvästä falangista, mutta tähän tulee muutos, kun poika kasvaa ja lähtee etsimään paikkaansa maailmasta.
Vasta äärimmäisen kovassa paikassa urheilija huomaa, mitä todellinen kokemus merkitsee. Mitä kovempi paikka, sitä karkeampi huumori ja kylmäverisemmät teot, sillä yhtä lailla muodoton savimurikka pureutuu kauniiksi ateenalaiseksi ruukuksi tulen polttavassa leimussa. Jos taasen tulipätsi lietsotaan liian kuumaksi, muodostuu ruukusta hauras ja se särkyy ennen aikojaan, kuten särkyy myös ihminen, jos rajansa ylittyvät liian usein. Tätä taustaa vasten valmennuksellisen herkkyyden löytäminen on hienointa, vuosisatojen saatossa kehittynyttä taidetta, joka asuu yksin ammattivalmentajien hyppysissä.
Romaani on kertomus nuoren Alekoksen valmistautumisesta Olympian kisoihin. Urheilu on kirjan kantava voima, mutta monessa kohdassa Alekoksen tarinaa sen syrjäyttää Hellaan valtapeli poliitikkoineen ja sodankäynteineen.
Alekos vierailee Persian suurkuninkaan luona ja painii itsensä Platonin kanssa. Antiikin elämä tulee lähelle lukijaa.
Kirjan idea ja pohtiva tyyli lähtivät aikanaan liikkeelle kirjailijan oman urheilu-uran jälkeisestä ahdistuksesta ja ajattelun murroksesta. Oman mausteensa tähän antoi kiinnostus historiaan, uskontoihin, muinaisten sivilisaatioiden uskomuksiin ja tapoihin, tietoihin, taitoihin ja kansainvaelluksiin - eli halu ymmärtää tätä maailmaa, ihmistä ja ihmisyyttä.


Katso myös