Oliivipuut eivät koskaan kuole

Kukkonen, Petter
Nimeke: Oliivipuut eivät koskaan kuole
Tekijät: Kukkonen, Petter (Kirjoittaja)
Weiß, Kathleen (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789522918017
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 759
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Historialliset romaanit
Muu kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Ateena, Kreikka, kilpailut (tapahtumat), politiikka, sota (toiminta), urheilu, vanha aika
Genre: historia
E-kirja, 2020
EPUB
9,90 €

Äänikirja, 2020
MP3
12,90 €

Äänikirja, 2021
MP3
12,90 €

Upea romaani vie antiikin Kreikkaan - sotaleireihin, filosofien akatemioihin ja Olympian kisoihin.

Ateenalainen Alekos, jonka nimi merkitsee ihmisten puolustajaa, syntyy kun eletään 98. olympiadin kolmatta vuotta. Samana vuonna filosofi Platon perustaa koulunsa Ateenan Akademeian lehtoon.

Alekos ja hänen velipuolensa Dionysios kasvavat kuunnellen tarinoita Hellaan sankareista ja näiden jumalallisista uroteoista Olympian lehdoissa. Muusta maailmanmenosta nuori Alekos ymmärtää yhtä vähän kuin persialaiset syvästä falangista, mutta tähän tulee muutos, kun poika kasvaa ja lähtee etsimään paikkaansa maailmasta.

Vasta äärimmäisen kovassa paikassa urheilija huomaa, mitä todellinen kokemus merkitsee. Mitä kovempi paikka, sitä karkeampi huumori ja kylmäverisemmät teot, sillä yhtä lailla muodoton savimurikka pureutuu kauniiksi ateenalaiseksi ruukuksi tulen polttavassa leimussa. Jos taasen tulipätsi lietsotaan liian kuumaksi, modostuu ruukusta hauras ja se särkyy ennen aikojaan, kuten särkyy myös ihminen, jos rajansa ylittyvät liian usein. Tätä taustaa vasten valmennuksellisen herkkyyden löytäminen on hienointa, vuosisatojen saatossa kehittynyttä taidetta, joka asuu yksin ammattivalmentajien hyppysissä.

Romaani on kertomus nuoren Alekoksen valmistautumisesta Olympian kisoihin. Urheilu on kirjan kantava voima, mutta monessa kohdassa Alekoksen tarinaa sen syrjäyttää Hellaan valtapeli poliitikkoineen ja sodankäynteineen.

Alekos vierailee Persian suurkuninkaan luona ja painii itsensä Platonin kanssa. Antiikin elämä tulee lähelle lukijaa.

Kirjan idea ja pohtiva tyyli lähtivät aikanaan liikkeelle oman urheilu-uran jälkeisestä ahdistuksesta ja ajattelun murroksesta. Oman mausteensa tähän antoi kiinnostus historiaan, uskontoihin, muinaisten sivilisaatioiden uskomuksiin ja tapoihin, tietoihin, taitoihin ja kansainvaelluksiin - eli halu ymmärtää tätä maailmaa, ihmistä ja ihmisyyttä.

Petter Kukkonen (s. 1981 Lieksassa) on Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja, joka valmistautuu romaaninsa päähenkilön tavoin olympialaisiin, Pekingin vuoden 2022 kisoihin.


Katso myös