Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Ole oman elämäsi sensei — Mustan vyön tie hyvään elämään

Järvelä, Jari; Aalto, Eelis
Nimeke: Ole oman elämäsi sensei — Mustan vyön tie hyvään elämään
Tekijät: Järvelä, Jari (Kirjoittaja)
Aalto, Eelis (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522919557
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 17,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 152
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: elämäntaito, hyvä elämä, itsekasvatus, minäkuva, arvot (käsitykset), karate, urheilijat, zenbuddhalaisuus, kirjailijat, henkilöhistoria
Avainsanat: arvot, elämäntaito, henkilöhistoria, hyvä elämä, itsekasvatus, karate, kirjailijat, minäkuva, urheilijat, zenbuddhalaisuus
E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Karate, niin kuin elämäkin, on ikuista oppimista. Täydellisyyttä ei saavuta koskaan, eikä se elämän tarkoitus olekaan. Tärkeintä elämässä on matka, ei päämäärä. Tiedämme kaikki mihin elämä päättyy.

Mitä tapahtuu kun opettajan ja oppilaan roolit kääntyvät ympäri? Viisikymppinen kirjailija Jari Järvelä kohtaa parikymppisen karatemestarin Eelis Aallon ja huomaa olevansa täysi aloittelija - karaten lisäksi oman elämänsä ymmärtämisessä. Viisaus ei ole iästä kiinni, päinvastoin. Nuori sensei ravistelee kunnolla oppilaansa urautuneita ajatuksia.

Miksi suunnilleen samanlaisista lähtökohdista lähtöisin olevat ihmiset selviävät elämän haasteista niin eri tavoin? Ja mitä asialle voisi tehdä?

Ole oman elämäsi sensei vie Eeliksen ja Jarin kohtaamisten myötä sinut matkalle itseesi ja valmentaa sinusta oman itsesi sensein, opettajan, matkalla hyvään elämään. Karatetaitoja et tarvitse. Jokainen meistä pystyy omaksumaan aloittelijan mielen ja sen myötä katsomaan itseään ja maailmaa tuorein silmin.

Jari Järvelä (s. 1966) on kirjoittanut muun muassa romaaneja, novelleja, kuunnelmia, näytelmiä, librettoja ja matkakertomuksia seikkailuistaan vuorilla. Hän on ollut kolmasti Finlandia-ehdokkaana. Shukokaikaraten Jari aloitti yli nelikymmenvuotiaana 2008, kun tunsi olevansa jumissa kirjoittamisensa kanssa.

Eelis Aalto (s. 1993) aloitti shukokaikaraten kymmenvuotiaana. Hän osallistui ensimmäisiin arvokisoihinsa jo 2004 ja on siitä lähtien voittanut mitalin jokaisista MM- ja EM-kisoista. Hän sai nuorimpana maailmassa neljännen danin mustan vyön ja sensein arvonimen. Karaten ajatusmaailman myötä Eelistä ovat kiinnostaneet jo vuosia ihmisen henkiset voimavarat.

Jari Järvelä (s. 1966) on helsinkiläissyntyinen, Kotkassa perheineen asuva kirjailija. Arvostelumenestyksiksi nousseiden romaanien lisäksi hän on kirjoittanut kuunnelmia, näytelmiä, librettoja ja matkareportaaseja seikkailuistaan vuorilla. Järvelä harrastaa historiaa, matkoja ja viinejä, mieluusti kaikkia yhtä aikaa. Hänellä on karatessa musta vyö. Karaten lisäksi perhe harrastaa joulunaikaan erikoisten piparkakkutalojen rakentamista. Kaikenlaiset uudet maisemat kiinnostavat Järvelää, kunhan niissä saa uida, kävellä, kiivetä tai ajaa junalla. Taiteen puolella hän on erityisen nitkahtanut 1400-luvun renessanssitauluihin, varsinkin muotokuviin ja Marian ilmestyksiin, vaikkakaan ei ymmärrä miksi: useimmat hänen tuttavansa saavat niistä nokkosihottumaa (sen hän kyllä ymmärtää).


Katso myös