Nimeni on Itohan

Markkanen, Kristiina; Okundaye, Itohan
Nimeke: Nimeni on Itohan
Tekijät: Markkanen, Kristiina (Kirjoittaja)
Okundaye, Itohan (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522918369
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 3.9.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 3.9.2020
Hinta: 24,95 € (22,68 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Elämäkerrat
Muut elämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Ihmiskaupan vastaisen kampanjan kasvoina tunnetun Itohan Okundayen tarina oli median otsikoissa helmikuussa 2019 ja uudelleen saman vuoden lopulla. Pienen pojan äiti Itohan sai käännytyspäätöksen Suomesta. Hänen tuekseen kerättiin suuri kansalaisadressi, joka auttoi häntä saamaan oleskeluluvalleen vuoden jatkoaikaa.

Koskettava tarina kertoo alaikäisenä prostituutioon pakotetun nuoren naisen vaarallisesta matkasta vapauteen, monien vaiheiden kautta Nigeriasta Suomeen. Itohan Okundaye oli vain 16-vuotias, kun hän hakeutui naisia Nigeriasta Italiaan toimittavien välittäjien puheille. Hän halusi pois Benin Citystä, missä hänellä ei ollut tulevaisuutta.

Itohan kuvitteli itselleen loistavan elämän Euroopassa. Mutta kävikin toisin. Hänet pakotettiin prostituutioon ja häntä hyväksikäytettiin. Kirja kertoo Itohanin pitkästä matkasta kohti vapautta ja ihmisarvoista elämää. Se kertoo yhden ihmiskaupan uhrin ja samalla tuhansien Nigeriasta Eurooppaan prostituutioon lähetettyjen naisten ja tyttöjen tarinan. Se on myös nuoren naisen kasvukertomus ja tarina oman tien löytämisestä.

Itohan on poikkeuksellisen rohkea nainen. Hän sai vain huonoja vaihtoehtoja, mutta voimaantui matkalla, ja nyt hän haluaa kertoa kokemuksistaan. Itohan haluaa antaa kasvot ja äänen hyväksikäytön ja väkivallan uhreille. Hän haluaa omalla esimerkillään näyttää, että uhrista voi kasvaa yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Toimittaja, FM Kristiina Markkasen erityisalaa ovat siirtolaisuushistoria ja globaalit muuttoliikkeet. Hänen aiempia teoksiaan ovat Caj Bremer - mies katolla (2019) sekä Näköalapaikka Pihlajamäki (2012).


Katso myös