Mutta suurin niistä on raha

Mörttinen, Valtteri
Nimeke: Mutta suurin niistä on raha
Tekijät: Mörttinen, Valtteri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523821033
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.3.2022
Hinta: 22,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Sarja: Rajakari 1
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 346
Tuoteryhmät: Dekkarit ja jännitys
Dekkarit ja jännitys
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Helsinki, alamaailma, huumeidenkäyttäjät, huumekauppa, murha, pandemiat, poikkeusolot, pojat (ikäryhmät), pääkaupunkiseutu (Suomi), rikospoliisi, taksinkuljettajat, teini-ikäiset, vainajat
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Hirtehinen dystopia ja villi satiiri absurdista ajanjaksosta, jossa rosvoa ja poliisia ei enää erota toisistaan.

Matti Virtanen on espoolainen taksiyrittäjä - nimeään myöten mies, jollaisia ei ole kuin sata tusinassa. Kun pandemia valtaa kaupungin ja yhteiskunta sulkeutuu, Matti turvautuu elinkeinoon, jonka kysyntä ei koskaan sammu, ja ajautuu osaksi kansainvälistä heroiinikauppaa.

Ailon Rajakari on suosiosta pudonnut ja ajastaan jäänyt Helsingin väkivaltarikosyksikön rikosylikonstaapeli. Kun pääkaupunkiseudun huumekauppa pudottaa hänen polulleen kuolleen pojan, jonka kohtalosta kukaan ei välitä, murhan ratkaisusta kehittyy Rajakarille pakkomielle.

Television kasvattamat sukupolvet yrittävät epätoivoisesti sopeutua internetaikaan ja uuteen normaaliin kyseenalaisin keinoin ja löytää kukin tiensä vapaan talouden häilyvään haavekäsitykseen - palkitsevaan pienyrittäjyyteen.

Valtteri Mörttinen (s. 1989) on toimittaja ja tietokirjailija, joka vie esikoisromaanissaan lukijan matkalle urbaaniin päihdehelvettiin ja pimeille markkinoille, joissa rosvon ja poliisin välinen rajaviiva on seitinohut - jos sitäkään. Hänen maaninen kiinnostuksensa rikoksen viehätykseen luo täysin uuden kotimaisen dekkarikentän, joka näyttää kuin James Ellroyn maailmankuva olisi eksynyt nordic noirin tyyssijoille.

”Finland was never innocent!”


Katso myös