Mitalisadetta ja mustia silmiä — Suomen nyrkkeilyn olympiahistoria

Sarlin, Christer
Nimeke: Mitalisadetta ja mustia silmiä — Suomen nyrkkeilyn olympiahistoria
Tekijät: Sarlin, Christer (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523821996
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 511
Tuoteryhmät: Urheilu ja liikunta
BLACK WEEK
Kirjastoluokka: 79.183 Nyrkkeily
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nyrkkeily, historia, olympialaiset, nyrkkeilijät, suomalaiset, urheilijat, ottelut, kesäolympialaiset, urheiluhistoria
Avainsanat: Suomi, historia, kesäolympialaiset, nyrkkeilijät, nyrkkeily, olympialaiset, ottelut, suomalaiset, urheilijat, urheiluhistoria
Mitä tapahtui Messuhallin suihkutilassa Erkki Pakkasen voitettua venezuelalaisen Vicente Matuten Helsingin kisoissa vuonna 1952? Kuka suomalaisnyrkkeilijä ei ehtinyt lyödä yhtään iskua olympiakehässä, kun kehätuomari jo talutti hänet selkäänsä saaneena omaan kulmaan? Missä kisoissa olympiamitaleista nyrkkeiltiin kehässä, joka oli pystytetty vettä täynnä olleen uima-altaan päälle?

Ainutlaatuinen tietojärkäle nivoo yhteen suomalaisten olympianyrkkeilijöiden elämäntarinat ja kaikki kesäolympialaiset, joissa kehiin on noustu. Kuudet olympialaiset ja noin tuhat olympiaottelua selostanut Sarlin takaa lukijalle ammattitaitoiset ottelukuvaukset ja kilpailujen taustoitukset. Kirjassa pureudutaan niin olympiavalintojen kiemuroihin, kilpailuihin valmistautumiseen kuin ottelumuistoihinkin.

Sarlin on käyttänyt laajaa lähdeaineistoaan taitavasti ja tuo esiin myös asioita, joista ei ole ennen tiedetty. Tiesitkö, kuka olympianyrkkeilijöistämme sai mitalinsa postitse kotiin ja miksi? Entä kuka olympianyrkkeilijämme pelasti koiransa kuristamalla paljain käsin hengiltä sen kimpussa riehuneen ketun? Muistatko, kenen olympiamitalinyrkkeilijän kanssa 5 000 ja 10 000 metrin Euroopan mestari Juha Väätäinen joi palkintojenjaon jälkeen pullon Koskenkorvaa? Mikä oli olympiavoittaja Sten Suvion Viipuriin istutetun palkintotammen todellinen kohtalo? Kaikki nämä ja lukemattomat muut tarinat kerrotaan tässä kirjassa.

Christer Sarlin (s. 1951) on pitkän linjan urheilutoimittaja, jolla on takanaan 40 vuoden mittainen työsarka Yleisradiossa. Sarlin on tullut tv:n katsojille tutuksi Urheiluruudun vakioäänenä sekä erityisesti tenniksen, pikaluistelun ja nyrkkeilyn televisioselostajana. Hän on jututtanut lukuisia nyrkkeilylegendoja, joista mainittakoon Olli Mäki, Elis Ask, Floyd Patterson, Pertti Purhonen, ”Smokin” Joe Frazier, Pekka Kokkonen ja Tarmo Uusivirta.


Katso myös