Minä Husu, suomalialainen — Abdirahim Husseinin tarina

Hussein, Abdirahim; Hattula, Markku
Nimeke: Minä Husu, suomalialainen — Abdirahim Husseinin tarina
Tekijät: Hussein, Abdirahim (Kirjoittaja)
Hattula, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523125506
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.9.2017
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Suomi, elämäkerrat, lapsuus, maahanmuuttajat, muistelmat, nuoruus, pakolaiset, poliitikot, somalit, sopeutuminen, toimittajat (media), uussuomalaiset
Suosittuna radiopersoonana ja poliitikkona tunnetuksi tulleen Husun tarina hänen itsensä kertomana.
Yksin lapsipakolaisena Somaliasta Kenian kautta Suomeen. Afrikan lämmöstä koleaan Pohjolaan kummallista kieltä puhuvien ihmisten hoteisiin. Elämän ensimmäinen lentomatka ja ensimmäinen putkayö Suomessa, sieltä vastaanottokeskukseen. Puolessa vuodessa suomen kieli hallintaan ja peruskouluun.

Laivasiivoojasta konsultiksi, poikamiehestä perheenisäksi, vihaisesta nuoresta miehestä poliittiseksi vaikuttajaksi, koulukiusatusta toisten auttajaksi.

Abdirahim Husun matka Somalian sotatantereelta Suomen kansalaiseksi on selviytymistarina vailla vertaa.

”Suomalaisuus minussa on täsmällisyyttä ja ahkeruutta, somalialaisuus perhekeskeisyyttä ja välittämistä. Olen siis suomalialainen.”

Abdirahim ”Husu” Hussein Mohamed (s. 1978) on suomalainen, somalisyntyinen radiotoimittaja ja poliitikko. Hän toimi Helsingin Keskustanuorten puheenjohtajana kaksi kautta vuosina 2007-2008. Erottuaan keskustasta hän liittyi SDP:n riveihin elokuussa 2016. Vuosina 2013-2016 Hussein juonsi Yle Puheella suureen suosioon noussutta radio-ohjelmaa Ali ja Husu yhdessä stand up -koomikko Ali Jahangirin kanssa.

Markku Hattula on Riihimäellä asuva kirjailija, joka on julkaissut useita romaaneja ja novellikokoelmia. Hän on kirjoittanut myös näytelmiä sekä toiminut kymmeniä vuosia luovan kirjoittamisen ohjaajana.


Katso myös