Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii

Kari, Martti J.; Holmila, Antero
Nimeke: Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii
Tekijät: Kari, Martti J. (Kirjoittaja)
Holmila, Antero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523824799
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.4.2023
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 380
Tuoteryhmät: Venäjä
Yhteiskunta
BLACK WEEK
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittiset järjestelmät, autoritaarisuus, turvallisuuspolitiikka, valtio (instituutio), poliittinen väkivalta, demokratiavaje, historiapolitiikka, päätöksenteko, korruptio, järjestäytynyt rikollisuus, sodat, hybridisota, informaatiosodankäynti, yhteiskuntakuvaus, poliittinen historia, historia
Avainsanat: poliittiset järjestelmät, autoritaarisuus, uhkakuvat, turvallisuuspolitiikka, valtio (instituutio), poliittinen väkivalta, demokratiavaje, historiapolitiikka, korruptio, päätöksenteko, järjestäytynyt rikollisuus, sodat, hybridisota, informaatiosodankäynti, yhteiskuntakuvaus, poliittinen historia, historia, Venäjä, Neuvostoliitto
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa.

Värikkäästi ja yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa Kiovan Venäjästä 800-luvun lopulta, kulkee tsaarien Venäjän ja Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin ja siten Venäjän toimintaan vaikuttavat tekijät. Suomelle ja suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on tulevaisuuden kannalta elintärkeää.

Venäjällä korruptio on syvällä yhteiskunnassa, Kreml pelkää demokratialiikkeitä ja Venäjä on muuttunut nykyajan fasistiseksi valtioksi. Venäläiset suhtautuvat meitä joustavammin totuuden ja valheen käyttöön eli niin sanottuun taktiseen totuuteen. Historia on nostalgisoitu Venäjällä, ja historian käyttö vaikuttaa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Erikoispalvelut surmaavat ulkomailla Venäjän vihollisiksi ja pettureiksi nimettyjä toimijoita. Miksi näin? Kirjoittajat avaavat ja selittävät näitä ilmiöitä.

Kirjan taustalla on Martti J. Karin suosittu YouTube-luento, josta tuli vuonna 2022 Suomen katsotuin yliopistoluento (yli 1,6 miljoonaa katsojaa) kautta aikojen.

FT, eversti (evp) Martti J. Kari on Jyväskylän yliopiston työelämäprofessori ja entinen pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö sekä näkyvimpiä asiantuntijoita Ukrainan sodan uutisoinnissa. Hän on tutkinut Venäjää yli 30 vuotta. Jyväskylän yliopiston historian professori Antero Holmila on erikoistunut toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan ja sodan jälkitiloihin.


Katso myös