Metsään murhatut

James, Peter; Bartlett, Graham
Nimeke: Metsään murhatut
Alkuteos: Babes in the Wood
Tekijät: James, Peter (Kirjoittaja)
Bartlett, Graham (Kirjoittaja)
Paju, Päivi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523751316
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.10.2020
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Babes in the Wood
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 30.16 Kriminologia. Kriminaalisosiologia
Avainsanat: Brighton, Iso-Britannia, esitutkinta, historia, lapset (ikäryhmät), murha, oikeudenkäynti, oikeustapaukset, poliisi (organisaatiot), sieppaukset, tytöt, 1980-luku
Äänikirja, 2020
MP3
12,90 €

Kovakantinen kirja, 2020

23,90 €

Vahva, ensikäden tietoihin perustuva kuvaus Brightonia järkyttäneistä murhista ja niiden selvittämisestä. Kirjoittajina kokenut rikostutkija Graham Bartlett ja bestsellerkirjailija Peter James.

9.10.1986 yhdeksänvuotiaat brightonilaistytöt Nicola Fellows ja Karen Haddaway lähtivät ulos leikkimään. He eivät koskaan palanneet kotiin. Tyttöjen ruumiit löydettiin läheisestä metsästä.

Epäilykset kohdistuivat pian irtolaiseen ja pikkurikolliseen Russell Bishopiin. Hänen ristiriitaiset kertomuksensa ja pitämätön alibinsa johtivat lopulta murhasyytteeseen.

Seurannut oikeudenkäynti oli poliisin kannalta fiasko. Syyttäjän todisteet olivat hataria ja todistajat epäluotettavia. Kolmen viikon oikeuskäsittelyn päätteeksi Bishop käveli ulos vapaana miehenä.

Kolme vuotta myöhemmin Graham Bartlett oli juuri aloittanut etsivänä Brightonin poliisissa, kun seitsenvuotias tyttö ilmoitettiin siepatuksi. Hänet löydettiin alastomana ja pahoinpideltynä mutta elossa. Kun Bishopin nimi nousi tapauksen tutkinnassa jälleen esiin, oli selvää, että historia oli ollut vähällä toistaa itseään. Tällä kertaa Bishop tuomittiin elinkautiseen.

Metsään murhatut on todella koukuttavaa luettavaa, sillä tosielämän rikostutkinta ja oikeusdraama on kuvattu hyvin asiantuntevasti ja elävästi. Hyytävä tositarina tempaa lukijan mukaansa kuin dekkari.


Katso myös