Matti Nykänen - Pilviin kahlittu poika

Ekholm, Kai
Nimeke: Matti Nykänen - Pilviin kahlittu poika
Tekijät: Ekholm, Kai (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523825710
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.10.2023
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Urheilijaelämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mäkihyppääjät, huippu-urheilijat, huippu-urheilu, sankaruus, julkisuus, alkoholiongelmat, elämänkaari, henkilöhistoria
Avainsanat: Matti Nykänen, alkoholiongelmat, elämänkaari, henkilöhistoria, huippu-urheilijat, huippu-urheilu, julkisuus, mäkihyppääjät, sankaruus
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Hyppäsi kuin jumala ja ryyppäsi kuin paholainen eikä koskaan kasvanut aikuisten maailmaan.

Arkailematon henkilökuva Matti Nykäsestä ja hänen merkityksestään suomalaisille.

”Matin elämässä oli paljon armottomuutta ja vähän armoa. Häneltä saatiin paljon mutta haluttiin vielä enemmän. Siinä menestyksen ja vaatimusten maailmassa mikään ei riittänyt. Harva kysyi, kuinka voisi auttaa."

Matti Nykänen oli lumottu prinssi, joka pysäytti ajan ja painovoiman. Hän nousi työläiskodista kovalla harjoittelulla kaikkien aikojen mäkikotkaksi. Häneltä saatiin paljon mutta haluttiin vielä enemmän. Lopulta media jauhoi hänet palasiksi, jotka yhä etsivät toisiaan. Kun Matti lähti viimeiselle matkalleen, ihmiset laskivat karvalakkinsa ja kerääntyivät tienvarsille. Kansakuntaan jäi Matti Nykäsen arpi.

Pilviin kahlittu poika tarjoaa uusia tapoja ymmärtää Mattia, sankaruutta, julkkiskulttuuria ja suomalaisuutta. Samalla se haastaa lukijan pohtimaan omaa suhdettaan näihin aiheisiin.

Kai Ekholm on arvostettu tietokirjailija, jolta on julkaistu yli 30 teosta. Hän on saanut muun muassa tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, vuoden tiedekirjapalkinnon ja Suomen PENin sananvapauspalkinnon.


Katso myös