Lyöjäkuningas — Sami Joukainen mailan varressa

Joukainen, Sami; Liekola, Harri
Nimeke: Lyöjäkuningas — Sami Joukainen mailan varressa
Tekijät: Joukainen, Sami (Kirjoittaja)
Liekola, Harri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916105
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 203
Tuoteryhmät: Urheilijaelämäkerrat
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pesäpalloilijat, urheilijat, pesäpallo, huippu-urheilu, elämänmuutokset, ammattiurheilu
Avainsanat: ammattiurheilu, elämänmuutokset, huippu-urheilu, pesäpallo, pesäpalloilijat, urheilijat
Kun mestarin ura päättyi kuin seinään.

Sami Joukainen saavutti pesäpalloilijana lähes kaiken. Ujona ja herkkänä lapsena Joukainen oli kaikkea muuta kuin huomion keskipisteenä. Urheilun kautta Joukainen löysi itseluottamuksen, jonka avulla villitsi pesäpallokatsomot. Pesäpallokenttien väriläiskä nousi kotiuttajajokerina valtakunnan parhaimmistoon.

Uralla pesäpalloilijana on ollut menestyksen ohessa myös varjopuolensa. Joukainen koki nopean nousun jälkeen myös syviä alamäkiä. Lukuisat seuranvaihdot, paniikkihäiriöt, sopupeliskandaali, kiihkeät pudotuspelisarjat ja hengenvaarallinen sairastuminen olivat päättää uran ennen aikojaan.

Kirja esittelee henkilön, jonka moni pesäpallokatsoja tuntee sympaattisena, iloisena ja todellisena ulkokentän puhkojana. Sami Joukainen ei ole pelkästään pesäpallon lyöjäjokeri. Kirja sukeltaa Joukaisen historiaan ja kuvaa tietä Ruotsista Rengon kautta kaikkien aikojen lyöjäksi ja kansallispelin legendaksi. Elämä pesäpallokenttien ulkopuolella kulkee samalla omaa tietään ja omat päämäärät ovat koetuksella. Oman isän itsemurha ja yllättävät muutokset henkilökohtaisessa elämässä ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että Joukainen on hakenut hyväksyntää ja omaa paikkaansa.

Sami Joukainen (s. 1973) pelasi urallaan 715 superpesisottelua, joissa hän löi 1505 juoksua. Miesten Itä- Länsi-otteluita hän pelasi 11.

Harri Liekola (s. 1983) on KPL:n junioripäällikkö, joka on aiemmin vastannut seuran viestinnästä.


Katso myös