Lapsen oma retki kasvien salaisuuksiin

Hakulinen, Anne
Nimeke: Lapsen oma retki kasvien salaisuuksiin
Tekijät: Hakulinen, Anne (Kirjoittaja)
Veselovskaya, Olga (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523757097
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 30.3.2023
Hinta: 15,90 € (14,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 80
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjat
Kirjastoluokka: L56.8 Luonto-oppaat
Ikäsuositus: 5
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kasvit, lajit, aistit, ekosysteemit (ekologia), kasvitiede
Avainsanat: aistit, ekosysteemit (ekologia), isoäidit, kasvit, kasvitiede, lajit, lapsenlapset, retket
E-kirja, 2023
EPUB
9,90 €

Mitä kaikkea kasvit osaavatkaan!

Kasvitko muka hiljaisia hissukoita, jotka eivät ymmärrä mistään mitään? Mitä vielä! Ne haistavat ja maistavat, näkevät ja kuulevat, liikkuvat, tuntevat kosketuksen ja voivat jopa oppia asioita. Kaiken lisäksi kasvit viestittelevät keskenään ja osaavat kutsua tarvittaessa myös eläimiä avukseen. Ihmeellistä, mutta totta!

Lapsen oma retki kasvien salaisuuksiin kuljettaa lukijan Oonan ja Onnin matkassa keskelle kasvien hämmästyttävää maailmaa. Lapset retkeilevät metsässä, pihalla, kasvitieteellisessä puutarhassa ja tarkkailevat mummin jännittäviä huonekasveja. Samalla he oppivat esimerkiksi sen, että kasvitkin nukkuvat öisin ja että äitipuu hoivaa lapsiaan. Tutuiksi tulevat myös kasvimaailman armottomat huijarit, varkaat ja lihansyöjät.

Kirja tarjoaa sadun lomassa uutta, kiehtovaa tietoa kasvien elämästä. Upea, runsas kuvitus tekee kokonaisuudesta elävän ja kauniin.

Anne Hakulinen on espoolainen biologi ja vapaa toimittaja. Häneltä on aiemmin ilmestynyt Lapsen oma perhoskirja, Lapsen oma ötökkäkirja ja Eläinten ennätyskirja.

Olga Veselovskaya on helsinkiläinen kuvataiteilija, kuvittaja ja sisustusarkkitehti. Hän on valmistunut Pietarin Taideteollisesta valtionakatemiasta ja Lahden muotoiluinstituutista. Hän tekee kuvituksia mm. Luontoliiton Sieppo-lastenlehteen.


Katso myös