Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Lapinlahden Linnut — Miksei asioista puhuta

Rossi, Timo
Nimeke: Lapinlahden Linnut — Miksei asioista puhuta
Tekijät: Rossi, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523825697
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.9.2023
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 397
Tuoteryhmät: Taiteilijaelämäkerrat
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhtyeet, muusikot, popmusiikki, viihdemusiikki, televisiosarjat, huumori, henkilöhistoria, historia
Avainsanat: Aarni Kivinen, Ari Kettunen, Ari Wahlsten, Hannu Lemola, Harri Kinnunen, Heikki Salomaa, Jan Noponen, Jarmo Havukainen, Jussi Liski, Markku Toikka, Matti Jaaranen, Mikko Kivinen, Pekka Hedkrok, Pekka Rechardt, Pekka Virtanen, Sami Kariluoma, Suomi, Tapio Liinoja, Timo Eränkö, Veli-Pekka Oinonen, henkilöhistoria, historia, huumori, muusikot, popmusiikki, televisiosarjat, viihdemusiikki, yhtyeet
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kiroillaan, ryypätään ja ollaan munasillaan.

Hyppää mukaan poskettomalle vuoristorata-ajelulle riemukkaiden kiertuetoilailujen, katkerien erotilitysten sekä sketsien ja kappaleiden hersyvien syntytarinoiden keskelle.

Kirja kertoo suorasti ja arkailemattomasti suomalaisen rockmusiikin ja sketsiviihteen saralla täysin ainutlaatuisen ryhmän koko uskomattoman tarinan. Teatteria ja musiikkia yhdistävän yhtyeen hulvaton konsepti on säilynyt uniikkina näihin päiviin asti. Hulluttelun taustalla väijyi kuitenkin aina vakava aate: Lapinlahden Linnut hyökkäsivät sortajia vastaan ja olivat poikkeuksetta pienen ihmisen puolella.

Lapparit syntyi kadulle 40 vuotta sitten. Helsingin Ylioppilasteatterin nuoret miesnäyttelijät keksivät raahata kadulle läjän eriskummallisia soittimia ja valloittivat anarkistisilla performansseillaan kansan sydämen. Pian ryhmää vietiin viinanhuuruisessa höykytyksessä studioon, televisioon ja tuhansille esiintymislavoille.

Euforista huumaa seurasi kuitenkin vääjäämätön alkuperäismiehistön tuho. Räiskyvät persoonat ottivat rajusti yhteen, ja miehet päätyivät keskenään verisiin turpakäräjiin. Päätään nostivat kateus, ahneus ja katkeruus. Alkoi erojen kimara. Lintujen 40-vuotinen taival on pitänyt sisällään myös murhetta, sillä ryhmä on menettänyt parvestaan jo kaksi perustajajäsentä, Timo Erängön ja Heikki Salomaan.

Lapinlahden Linnut - Miksei asioista puhuta on uraauurtava teos, jossa pääsevät ääneen kaikki yhtyeessä vaikuttaneet jäsenet sekä lukuisat taustavaikuttajat.

Timo Rossi (s. 1986) on työskennellyt ohjaajana ja käsikirjoittajana tv-sarjoissa Satuhäät, Unelmahäät ja Muuttopäiväkirjat. Hän teki pro gradu -tutkielmansa Mies ja maskuliinisuus Lapinlahden Lintujen rocklyriikassa Tampereen yliopistossa vuonna 2012. Lapinlahden Linnut -kirja on hänen esikoisteoksensa.


Katso myös