Lapinlahden Linnut — Miksei asioista puhuta

Rossi, Timo
Nimeke: Lapinlahden Linnut — Miksei asioista puhuta
Tekijät: Rossi, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523826458
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.9.2023
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
Avainsanat: Timo Eränkö, viihdemusiikki, televisiosarjat, huumori, henkilöhistoria, historia, Suomi, Heikki Salomaa, Matti Jaaranen, Pekka Hedkrok, Tapio Liinoja, Mikko Kivinen, Markku Toikka, Hannu Lemola, Veli-Pekka Oinonen, Ari Wahlsten, Ari Kettunen, Pekka Rechardt, Jussi Liski, Jan Noponen, Pekka Virtanen, Harri Kinnunen, Sami Kariluoma, Jarmo Havukainen, Aarni Kivinen, yhtyeet, muusikot, popmusiikki
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2023

28,90 €

Kiroillaan, ryypätään ja ollaan munasillaan.

Hyppää mukaan poskettomalle vuoristorata-ajelulle riemukkaiden kiertuetoilailujen, katkerien erotilitysten sekä sketsien ja kappaleiden hersyvien syntytarinoiden keskelle.

Kirja kertoo suorasti ja arkailemattomasti suomalaisen rockmusiikin ja sketsiviihteen saralla täysin ainutlaatuisen ryhmän koko uskomattoman tarinan. Teatteria ja musiikkia yhdistävän yhtyeen hulvaton konsepti on säilynyt uniikkina näihin päiviin asti. Hulluttelun taustalla väijyi kuitenkin aina vakava aate: Lapinlahden Linnut hyökkäsivät sortajia vastaan ja olivat poikkeuksetta pienen ihmisen puolella.

Lapparit syntyi kadulle 40 vuotta sitten. Helsingin Ylioppilasteatterin nuoret miesnäyttelijät keksivät raahata kadulle läjän eriskummallisia soittimia ja valloittivat anarkistisilla performansseillaan kansan sydämen. Pian ryhmää vietiin viinanhuuruisessa höykytyksessä studioon, televisioon ja tuhansille esiintymislavoille.

Euforista huumaa seurasi kuitenkin vääjäämätön alkuperäismiehistön tuho. Räiskyvät persoonat ottivat rajusti yhteen, ja miehet päätyivät keskenään verisiin turpakäräjiin. Päätään nostivat kateus, ahneus ja katkeruus. Alkoi erojen kimara. Lintujen 40-vuotinen taival on pitänyt sisällään myös murhetta, sillä ryhmä on menettänyt parvestaan jo kaksi perustajajäsentä, Timo Erängön ja Heikki Salomaan.

Lapinlahden Linnut – Miksei asioista puhuta on uraauurtava teos, jossa pääsevät ääneen kaikki yhtyeessä vaikuttaneet jäsenet sekä lukuisat taustavaikuttajat.

Timo Rossi (s. 1986) on työskennellyt ohjaajana ja käsikirjoittajana tv-sarjoissa Satuhäät, Unelmahäät ja Muuttopäiväkirjat. Hän teki pro gradu -tutkielmansa Mies ja maskuliinisuus Lapinlahden Lintujen rocklyriikassa Tampereen yliopistossa vuonna 2012. Lapinlahden Linnut -kirja on hänen esikoisteoksensa.


Katso myös