Lännen jälkeen

Valtasaari, Jukka
Nimeke: Lännen jälkeen
Tekijät: Valtasaari, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917584
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.10.2019
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Avainsanat: Eurooppa, Kiina, Venäjä, Yhdysvallat, kansainvälinen politiikka, kansainväliset suhteet, suurvaltapolitiikka, ulkopolitiikka
Kovakantinen kirja, 2019

5,90 €

Nyt tarvitaan perspektiiviä. Painava puheenvuoro kokeneelta diplomaatilta.

Suomen ulkoasiainhallinnossa mittavan päivätyön tehnyt Jukka Valtasaari pohtii uudessa kirjassaan, mitä 2010-luvun tapahtumat merkitsevät maailmanjärjestykselle. Elämmekö jo Lännen jälkeisessä ajassa vai olemmeko vasta matkalla sinne? Mitä tämä vaikuttaa Suomeen, joka kuuluu länteen ja Eurooppaan ja hakee sieltä turvallisuutta ja hyvinvointia?

Valtasaaren reseptit Suomen aseman turvaamiseen lähtevät joustavuuden lisäämisestä: ei-sana on poistettava politiikan sanakirjasta. Hän painottaa, ettemme voi kehittää solidaarista Eurooppaa kertomalla, mitä emme aio tehdä. Valtasaari vaatii myös passiivin poistamista poliittisesta puheestamme, jotta äänestäjä ymmärtäisi, kuka teki ja mitä politiikan käänteissä.

Maailmankirjat ovat sekaisin, kun kansainvälistä politiikkaa ja vaaleja järisyttävät ärtyisät twiitit, valemedia, hakkerit ja sosiaalinen media. Tässä myllerryksessä Euroopan ääni on hiljentynyt kuiskaukseksi, ja Kiina pyrkii maailmanvallaksi. Mietityn reagoinnin sijasta ehdimme ehkä vain hämmästyä.

Jukka Valtasaari pitää rauhoittavana, että silti Siperia opettaa suurvaltojakin, Vietnam Washingtonia, Neuvostoliiton kaatuminen Moskovaa ja kybermaailman riskit Kiinaa.

Jukka Valtasaari on entinen valtiosihteeri, kaksinkertainen Washingtonin suurlähettiläs ja arvostettu kansainvälisen politiikan asiantuntija.


Katso myös