Kurkikuiskaaja

Saarinen, Riitta
Nimeke: Kurkikuiskaaja
Tekijät: Saarinen, Riitta (Kirjoittaja)
Tuomela, Tapio (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789523823495
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 30.8.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 179
Tuoteryhmät: Muut elämäkerrat
Eläimet
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yrittäjät, luonnonsuojelijat, eläimistön suojelu, luonnonsuojelu, eläinlääkintä, lintutornit, rakentaminen, lintuharrastus, rengastus, linnut, kurki (laji), eläinten käyttäytyminen
Avainsanat: Jouko Alhainen, eläimistön suojelu, eläinlääkintä, eläinten käyttäytyminen, kurki (laji), linnut, lintuharrastus, lintutornit, luonnonsuojelijat, luonnonsuojelu, rakentaminen, rengastus, yrittäjät
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Kurjet eivät unohda. Ne huutavat tervehdyksen tullessaan paikalle.

Kurkikuiskaajaksi kutsuttu Jouko Alhainen on huolehtinut kotitilallaan kymmenistä siipirikoista tai orvoksi jääneistä kurjista, joista osa on voinut palata luontoon. Lentokyvytön Kookka on ollut Joukon hoivissa vuodesta 1993 lähtien.

Kurkikuiskaaja lukee kurkia ja niiden ääniä, eleitä ja ilmeitä kuin avointa kirjaa. Linnut voivat viestittää niin nälkää, pitkästymistä ja turhautumista kuin iloa ja surua. Jouko on nähnyt, kuinka kurki voi surra puolisonsa tai poikastensa menetystä viikkokausia.

Kiinnostus luontoon ja luonnonsuojeluun heräsi Joukossa jo lapsena. Ensimmäisen lintutorninsa hän rakensi kotijärven rantaan voidakseen havainnoida lintuja paremmin. Sen jälkeen hän on rakentanut ja suunnitellut lintutorneja ympäri Suomea Hangosta Inariin.

Lintumies toimii luontoyrittäjänä Kangasalan Pohtiolammella, joka tunnetaan kalalammilla vierailevista sääksistään. Vuosien mittaan hän on rengastanut tuhansia lintuja ja kerännyt tutkimustietoa monista lintulajeista. Jouko oli yksi niitä harvoja paikallisia, jotka olivat mukana Forssan Koijärvellä vuonna 1979, kun ympäristöaktiivit halusivat estää lintujärven kuivattamisen. Järvi oli hänelle jo lapsuudesta tuttu retkeilykohde. Kirjan kuvista vastaa Tapio Tuomela.

Toimittaja Riitta Saarinen on tutustunut Jouko Alhaiseen kirjoittamiensa lehtijuttujen kautta. Kuvaaja Tapio Tuomela on taas tuntenut Alhaisen vuosikymmenten ajan ja ollut mukana lukuisilla yhteisillä linturetkillä.


Katso myös