Kremlin velho

Empoli, Giuliano da
Nimeke: Kremlin velho
Alkuteos: Le Mage du Kremlin
Tekijät: Empoli, Giuliano da (Kirjoittaja)
Holma, Lauri Kaila (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523759831
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.10.2023
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Le Mage du Kremlin
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 287
Tuoteryhmät: Dekkarit ja jännitys
Historialliset romaanit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: valtataistelu, korruptio, propaganda, poliittiset kriisit, poliittiset johtajat, poliitikot, liikemiehet, Venäjä
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Kremlin kabinetteihin sijoittuva huikea romaani vallan syvimmästä olemuksesta.

Hänet tunnettiin Kremlin velhona. Arvoituksellinen Vadim Baranov toimi vuosien ajan Venäjän hallitsijan, ”Tsaarin”, harmaana eminenssinä. Baranov oli myyttinen hahmo, eikä hänen eronsa jälkeenkään pystytty sanomaan mikä huhu hänestä piti paikkansa. Kunnes eräänä iltana Vadim itse uskoo tarinansa tämän kirjan kertojalle…

Tarina vie lukijan Venäjän vallan ytimeen, jossa johdon hännystelijät ja oligarkit käyvät keskenään avointa sotaa ja missä Vadim, hallinnon luotettu takapiru muuttaa kokonaisen maan arvaamattomaksi poliittiseksi näyttämöksi.

Kun hallinnon salaiset toimet käyvät yhä synkemmiksi, on Vadim valmis tekemään kaikkensa päästäkseen irti itse luomistaan vallan rakenteista. Johtotähtinään hänellä on vain vallankumouksesta selvinneen isoisänsä muisto ja lumoava, armoton Ksenia, johon hän on rakastunut.

Romaanin keskushenkilön esikuvana pidetään Putinin entistä neuvonantajaa Vladislav Surkovia, jolta monet tutuiksi tulleet putinismin käsitteet ovat peräisin.

Giuliano da Empoli on sveitsiläis-italialainen kirjailija ja poliittinen neuvonantaja. Hän johtaa Volta-ajatushautomoa Milanossa. Hänen edellinen kirjansa Les ingénieurs du chaos käsitteli poliittista propagandaa ja se käännettiin kahdelletoista kielelle. Kremlin velho on hänen ensimmäinen romaaninsa.


Katso myös