Koko kansan Markku — Tuunaa kotona ja puutarhassa

Pietiläinen, Ilona; Saukko, Markku
Nimeke: Koko kansan Markku — Tuunaa kotona ja puutarhassa
Tekijät: Pietiläinen, Ilona (Kirjoittaja)
Saukko, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916808
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 160
Tuoteryhmät: Käsityöt
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 65 KÄSITYÖ. KOTITEOLLISUUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sisustus, koti, asuminen, arki, sisustussuunnittelu, kierrätys, ruokaohjeet, käsityöohjeet
Avainsanat: arki, asuminen, kierrätys, koti, käsityöohjeet, ruokaohjeet, sisustus, sisustussuunnittelu
Mies paikallaan - tossun alla, muttei taivasalla!

Koko kansan tuntema Markku on oman elämänsä MacGyver, joka hyppää vauhdissa Datsunin rattiin ja ottaa junankin kiinni juosten. Samassa persoonassa on remontti-Markku, joka omistaa kunnioitettavan höyläkokoelman ja suunnittelee sekä toteuttaa monenmoista.  

Kirjan sivuilla vieraillaan omasta designistaan ja televisiostakin tutun miehen kotona, kasvihuoneella, puutarhassa ja saunassa. Keittiön tuoksuista pitää huolen Markun vaimo Anne, joka valmistaa herkullisen mansikkakakun. Myös museokahvilan kehittämä, salainen Markku-vohvelin resepti paljastetaan.

Jos et aikaisemmin ole tiennyt, miten valmistetaan Markku-pipo, se selviää kirjan sivuilta. Puuhamiehen kanssa kiivetään pihasaunan lauteille - vasta syntyy tietenkin kätevän miehen käsissä, ja sen pitää olla aina isompi kuin naapurilla. Markku näyttää omassa verstaassaan, miten koivuhaloille nikkaroidaan teline ja vanha ikkunanpoka muovautuu romanttiseksi peiliksi. Tuttu kultaseppä muuntaa mummon perintölusikat sormuksiksi. Talossa, jossa jokaisella esineellä on tarina, tehdään kierrätysideoista totta.

Joulun lähestyessä valitaan kuusi metsästä Markun mittakepillä ja valmistetaan helppoja lahjoja Markun ohjeilla. Kommelluksia, tarinoita ja onnistumisen iloa ei sivuilta puutu!

Hirvaskankaan MacGyver eli Markku Saukko on television suosikkisarjan Suomen huutokauppakeisarin tavaroiden korjaaja. Vuonna 2016 Vuoden Markuksi valitun miehen tyyli on konstailematon ja vaatimaton, jossa teot ja osaaminen korvaavat puheet.

Ilona Pietiläinen on valokuvaaja ja sisustustoimittaja. Hänen töitään on julkaistu valtakunnallisissa sisustuslehdissä. Ilona kuvaa tarinoita missä vain, metsässä, kasvihuoneessa, rannalla, puutarhassa tai kotimiljöissä.


Katso myös