Kiehtova katala Venäjä Arja Paanasen silmin

Kuistiala, Anu; Paananen, Arja
Nimeke: Kiehtova katala Venäjä Arja Paanasen silmin
Tekijät: Kuistiala, Anu (Kirjoittaja)
Paananen, Arja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828490
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 25.9.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 25.9.2024
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Yhteiskunnalliset elämäkerrat
Venäjä
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Uskomattomia, traagisia ja koomisia tositarinoita Neuvostoliitosta ja Venäjältä.

Porttikiellon Venäjälle saaneen toimittajan Arja Paanasen tarkkanäköiset ja hauskat kertomukset näyttävät niin arjen kommellukset kuin paljastavat naapurimaan häikäilemättömän pelin.

Ilta-Sanomien palkitun toimittajan yli 30 vuoden kokemukset Neuvostoliitosta ja Venäjältä näyttävät valtavan maan koko kirjon Siperiasta Pietariin ja kansalaisten arjesta aina Kremlin ytimeen. Samalla hänen juttumatkansa ja kertomuksensa piirtävät tarkan kuvan siitä, kuinka Neuvostoliiton romahdusta seurannut vapautumisen huuma hiipui ja teräksinen valta alkoi kiristää otettaan kansalaisista.

Paananen joutui kamppailemaan epäilyjä ja syytöksiä vastaan kirjoittaessaan Venäjän hyytävästä pelistä ja Suomen sinisilmäisyydestä kauan ennen Ukrainan hyökkäyssotaa. Putinin Venäjä oli kasvava uhka, mutta totuutta ei haluttu myöntää.

Anu Kuistiala on MTV Uutisten entinen päätoimittaja ja Moskovan-kirjeenvaihtaja. Pitkän uran mediamaailmassa tehnyt Kuistiala toimii nykyisin tietokirjailijana ja puhujana.

Arja Paananen on palkittu Ilta-Sanomien erikoistoimittaja. Hän on välittänyt tietoa itänaapurimme tapahtumista jo yli 30 vuoden ajan; tutuksi ovat tulleet glasnostin ajan Neuvostoliitto, Jeltsinin Venäjä ja Putinin Venäjä. Paananen on valmistunut Jyväskylän yliopistosta venäjän kielen oppiaineesta.


Katso myös