Kasvonsa peittänyt mies — Juha Vikatmaan elämä

Keski-Rauska, Riku
Nimeke: Kasvonsa peittänyt mies — Juha Vikatmaan elämä
Tekijät: Keski-Rauska, Riku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523827431
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tuotteesta on tulossa uusintapainos 9.5.2024 ja tuote toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 17.4.2024
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 432
Tuoteryhmät: Yhteiskunnalliset elämäkerrat
Uutuudet
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliitikot, kansanedustajat, oikeistopuolueet, kuolema, poliittinen historia, henkilöhistoria
E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2024
MP3
16,90 €

Politiikan kovat paineet veivät traagisesti aikakautensa kärkipoliitikon.

Ole parempi, ole paras! Yhden aikansa lahjakkaimman poliittisen toimijan elämä päättyi traagisesti oman käden kautta – vain 33-vuotiaana.

Kotona vaadittiin aina vain enemmän, mikään ei riittänyt. Velipoika luovutti ja pakeni vaativaa kotiaan merille, mutta Juha Vikatmaa pyrki aina vain korkeammalle. Juhan paineet kasvoivat täydellisyyden tavoittelussa sietämättömiksi, eikä nuoren miehen herkkä sielu kestänyt tappioita.

Kirja kertoo politiikan remonttimiehestä, joka pelottomalla otteellaan pyrki uudistamaan puolueensa ja samalla koko Suomen. Harva lähipiiriläinenkään tiesi, minkälaista tuskaa kätkeytyi menestyksen taakse.

Juha Vikatmaa (1941–1974) oli kokoomuslainen kansanedustaja sekä rikos- ja prosessioikeuden apulaisprofessori. Yksityiselämässään hän oli herkkä mies, joka janosi rakkautta ja hyväksyntää. Elämäkerta tuo esiin myös näitä Vikatmaan vähemmän tunnettuja puolia.

Päämäärätietoisuus, tinkimättömyys ja ahkeruus toivat saavutuksia, mainetta sekä titteleitä. Kaikella tällä oli kuitenkin raskas hintansa. Vikatmaalle henkinen paine ja omien valintojen tuoma taakka kävivät lopulta ylitsepääsemättömiksi.

Filosofian tohtori Riku Keski-Rauska(s. 1980) on kauhajokelaislähtöinen historiantutkija ja arkistonjohtaja. Hänen aiemmat elämäkertateoksensa ovat Yksinäinen Ehrnrooth (2015) ja Sinä osaat, sinä pystyt – Ilkka Suomisen elämä (2020).


Katso myös