Kasvonsa peittänyt mies — Juha Vikatmaan elämä

Keski-Rauska, Riku
Nimeke: Kasvonsa peittänyt mies — Juha Vikatmaan elämä
Tekijät: Keski-Rauska, Riku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523827431
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 17.4.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 17.4.2024
Hinta: 29,90 € 22,43 € (20,39 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Elämäkerrat
Muut elämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Politiikan kovat paineet veivät traagisesti aikakautensa kärkipoliitikon.

Kirja kertoo politiikan remonttimiehestä, joka pelottomalla otteellaan pyrki uudistamaan puolueensa ja samalla koko Suomen. Harva lähipiiriläinenkään tiesi, minkälaista tuskaa kätkeytyi menestyksen taakse.

Juha Vikatmaa (1941-1974) oli kokoomuslainen poliitikko sekä rikos- ja prosessioikeuden apulaisprofessori, jonka monet tunsivat. Yksityiselämässään hän oli herkkä mies, joka janosi rakkautta ja hyväksyntää. Elämäkerta tuo esiin myös näitä Vikatmaan vähemmän tunnettuja puolia.

Päämäärätietoisuus, tinkimättömyys ja ahkeruus toivat saavutuksia, mainetta sekä titteleitä. Kaikella tällä oli kuitenkin hintansa. Vikatmaalle henkinen paine ja omien valintojen taakka kävivät lopulta ylitsepääsemättömiksi.

Elämäkerta perustuu Vikatmaan lähteisten laajoihin henkilöhaastatteluihin sekä aiemmin tutkimuksen ulottumattomissa olleisiin yksityisiin henkilöarkistoihin.

Filosofian tohtori Riku Keski-Rauska(s. 1980) on kauhajokelaislähtöinen historiantutkija ja arkistonjohtaja. Hänen aiemmat elämäkertateoksensa ovat Yksinäinen Ehrnrooth (2015) ja Sinä osaat, sinä pystyt - Ilkka Suomisen elämä (2020).


Katso myös