Kansallispuistot — Maamme luonnon helmet

Karvinen, Tea
Nimeke: Kansallispuistot — Maamme luonnon helmet
Tekijät: Karvinen, Tea (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913722
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € 14,93 € (13,57 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 263
Tuoteryhmät: Paikat ja tarinat
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansallispuistot, luonto, luonnonsuojelualueet
Avainsanat: Hiidenportin kansallispuisto, Hossan kansallispuisto, Kolin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto, Oulangan kansallispuisto, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Patvinsuon kansallispuisto, Perämeren kansallispuisto, Petkeljärven kansallispuisto, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Riisitunturin kansallispuisto, Rokuan kansallispuisto, Salamajärven kansallispuisto, Syötteen kansallispuisto, Tiilikkajärven kansallispuisto, Urho Kekkosen kansallispuisto, kansallispuistot, luonnonsuojelualueet, luonto
Ainutlaatuinen valokuva- ja tietokirja maamme hienoimmista luontokohteista.

Kirja esittelee kaikki Suomen 40 kansallispuistoa Saaristomereltä Lemmenjoelle, uusimpana kesäkuussa 2017 avattava Hossa. Se kertoo kansallispuistojen upeimmista kohteista ja tuo esille kunkin puiston erityispiirteet. Jokaisella kansallispuistolla on oma tarinansa.

Mielenkiintoiset käytännön kokemukset elävöittävät tietoainesta ja vievät lukijan mukaan maastoon. Taustalla ovat yli sadan asiantuntijan paikan päällä, erilaisilla retkillä tehdyt haastattelut. Kaiken kruunaavat asialleen omistautuneen valokuvaajan upeat kuvat.

Kirja kannustaa ihmisiä ulos omille tutkimusmatkoilleen, oli se sitten lähiympäristöön tai Lapin tuntureille. Mitä enemmän ihminen viettää aikaa luonnossa, sitä enemmän hän haluaa ymmärtää ympäristöään ja ottaa asioista selvää.

Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt kirjan osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 virallista ohjelmaa. Kirja on osa laajempaa hanketta, johon kuuluu myös koulukierroksien ja luontoiltojen järjestäminen eri puolilla Suomea sekä kiertävä valokuvanäyttely.

Tea Karvinen on rovaniemeläinen ammattiluontokuvaaja ja toimittaja, joka on vuodesta 2010 lähtien viettänyt yli 700 päivää Suomen kansallispuistoissa.


Katso myös