Kansallinen turvallisuus murroksessa

Laitinen, Kari; Huhtinen, Aki-Mauri
Nimeke: Kansallinen turvallisuus murroksessa
Tekijät: Laitinen, Kari (Kirjoittaja)
Huhtinen, Aki-Mauri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522919786
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 382
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansallinen turvallisuus, turvallisuusympäristö, muutos, johtaminen, strategiat, turvallisuuspolitiikka, puolustuspolitiikka, maanpuolustus, asevelvollisuus, kansainvälinen yhteistyö, kansainväliset suhteet
Avainsanat: Suomi, asevelvollisuus, ennakointi, johtaminen, kansainvälinen yhteistyö, kansainväliset suhteet, kansallinen turvallisuus, maanpuolustus, muutos, puolustus, puolustuspolitiikka, strategiat, talous, turvallisuus, turvallisuusjohtaminen, turvallisuuspolitiikka, turvallisuusympäristö, vaikuttaminen
E-kirja, 2021
EPUB
16,90 €

Kansallisessa turvallisuudessa kysymys on valtion ja kansakunnan olemassaolosta. Sitä ei saa vaarantaa missään olosuhteissa. Kuinka siitä tulisi huolehtia Suomessa?

Kansallinen turvallisuus murroksessa käsittelee eri näkökulmien kautta Suomea koskettavia turvallisuuskysymyksiä ja ilmiöitä. Se arvioi kuinka turvallisuus- ja toimintaympäristömme kielteiset muutokset näkyvät etenkin turvallisuushallinnossa ja sen johtamisessa.

Esille nostetaan sisäisen turvallisuuden kysymyksiä, kyber- ja hybridivaikuttamisen haasteita sekä mietitään puolustusratkaisumme ytimeen kuuluvan yleisen asevelvollisuuden ja mahdollisen NATO-jäsenyyden tarkoituksenmukaisuutta.

Kansallisen turvallisuuden tuottaminen ja ylläpito edellyttävät osaamista, resursseja sekä pitkäjänteisyyttä. Sitä koskevia kysymyksiä ei tule ratkoa sosiaalisessa mediassa tai iltapäivälehtien lööpeissä. Kirja haastaa olemassa olevia totuuksia ja esittää mahdollisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja kysymyksiin, joihin hyvin harvoin on yhtä ainoaa oikeaa vastausta.

Kirja kutsuu kaikkia maamme turvallisuudesta kiinnostuneita pohtimaan kansallisen turvallisuuden kysymyksiä. Tavoitteena on, että päätyisimme tekemään parhaita mahdollisia päätöksiä kansallisen turvallisuutemme hyväksi.

YE-everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen on toiminut Maanpuolustuskorkeakoulun johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitoksen sotilasprofessorina. Nykyään hän työskentelee Suomen edustajana Naton strategisen kommunikaation osaamiskeskuksessa Latviassa.

Tampereen yliopiston dosentti Kari Laitinen toimii erikoistutkijana Poliisiammattikorkeakoulussa. Työurallaan hänen tehtäviinsä ovat kuuluneet laaja-alaiseen sekä kansalliseen turvallisuuteen, strategiatyöhön ja ennakointiin liittyvät kysymykset sekä erilaisten tutkimus- ja kehittämishankkeiden johtaminen.


Katso myös