Kalman karamellit ja muita keskiajan murhatapauksia

Klemettilä, Hannele
Nimeke: Kalman karamellit ja muita keskiajan murhatapauksia
Tekijät: Klemettilä, Hannele (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523829916
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 23.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 23.10.2024
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Historia
Kirjastoluokka: 91.6 Keskiaika
True crimea keskiajalta.

Keskiajan Valenciassa mies syöttää sukulaisilleen myrkkymakeisia perinnön toivossa. Toulousessa nainen hankkiutuu rakastajansa avulla eroon aviomiehestään ja kätkee ruumiin kotitalon portaiden alle. Pariisissa huhutaan parturista, jonka asiakkaat päätyvät aineksiksi suositun leipurin lihapiiraisiin.

Hannele Klemettilä tarkastelee teoksessaan mieleenpainuvia keskiajan murhatapauksia, joihin hän on törmännyt vuosien varrella historiantutkijan työssään.

Kirjassa kuvataan mukaansatempaavasti murhien suunnittelua ja toteutusta, niiden tutkimisprosessia, oikeudenkäyntejä ja rankaisemista, sekä aikalaisten reaktioita ja asenteita. Teoksen murhatapaukset sijoittuvat eri puolille Eurooppaa, ja ne avaavat kiehtovia näkymiä menneisyyden ihmisten tapoihin mieltää maailmaa, tulkita oikeaa ja väärää.

Hannele Klemettilä on Berkshiren kreivikunnassa Englannissa asuva keskiajan kulttuurihistoriaan erikoistunut tutkija, tietokirjailija ja tiedetoimittaja. Hän on kirjoittanut kiitettyjä tietoteoksia eri aiheista, muun muassa keskiajan pyöveleistä ja 1400-luvulla eläneestä sarjamurhaajamarsalkka Gilles de Raista. Klemettilältä on ilmestynyt julkaisuja sekä Suomessa että ulkomailla, ja hänen tuotantonsa käsittää kirjojen lisäksi muun muassa artikkeleita, kolumneja ja kaksi radiosarjaa. Hänen historialliset tietoteoksensa ovat saaneet ilmestyttyään sekä kriitikkojen kiitoksia että laajan lukijakunnan.


Katso myös