Jaakko Ryhänen — Minun matkani

Häyrinen, Raiko
Nimeke: Jaakko Ryhänen — Minun matkani
Tekijät: Häyrinen, Raiko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523822740
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 3.3.2022
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Suomi, bassot (laulajat), laulajat, musiikinhistoria, oopperat, oopperataide, taidemusiikki, Jaakko Ryhänen, henkilöhistoria
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2022
Painettu suojapaperi
24,90 €

Ryhänen ottaa lukijat mukaan matkalleen kansakoulunopettajasta kansainvälisesti arvostetuksi laulajaksi ja paljastaa niin voittonsa kuin vastoinkäymisensä - unohtamatta ristiriitoja ja humoristisia sattumuksia kulisseissa.

Jaakko Ryhänen (s. 1946) kuuluu suomalaisten oopperalaulajien raskaimpaan sarjaan. Hän on 1970-luvun alkupuolella alkaneella urallaan laulanut oopperakirjallisuuden suuria bassorooleja maailman tärkeimmissä oopperataloissa, tehnyt kansainvälisen konserttisolistin uran ja lukuisia levytyksiä sekä pitkän uran laulupedagogina.

Ryhänen on mestari paitsi laulajana myös tarinankertojana. Hän muistelee, millaista oli päästää suustaan siivetön kukko suorassa radiolähetyksessä ja tavata Milanon La Scalan pukuhuoneessa mies, joka vaati maksua yleisön bravo-huudoista.

Ryhänen paljastaa, millaista oli lähteä sairaalasta esiintymään omaan juhlakonserttiin ja nousta Wienin valtionoopperan lavalle heti lähiomaisen kuoleman jälkeen. Hän avaa myös yksityiskohtaisesti, miten suuri basso rakensi tulkintansa mieliroolistaan Kuningas Filipistä Giuseppe Verdin oopperassa Don Carlos.

Raiko Häyrinen on erityisesti henkilöjutuillaan ansioitunut helsinkiläinen toimittaja ja oopperaharrastaja.


Katso myös