Isäni oli Mannerheim-ristin ritari

Holopainen, Simo
Nimeke: Isäni oli Mannerheim-ristin ritari
Tekijät: Holopainen, Simo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523821903
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.3.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 214
Tuoteryhmät: Sotahistoria
BLACK WEEK
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 92.7 Suomen historia, itsenäisyyden aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sota-aika, sodanjälkeinen aika, henkilöhistoria, Mannerheim-ristin ritarit, sotatoimet, taistelut, sotilaat, upseerit, kunniamerkit, sotahistoria, historia
Avainsanat: Mannerheim-ristin ritarit, Suomi, henkilöhistoria, historia, kunniamerkit, sodanjälkeinen aika, sota-aika, sotahistoria, sotatoimet, sotilaat, taistelut, upseerit
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Vielä fyysisiä vammoja enemmän sodasta jäi hermopaineen aiheuttamaa henkistä kuormaa ja pahoja unia, jotka piinasivat pitkään. Kun Toivo kävi kotona päiväunille, ne saattoivat päättyä kovaan huutoon. Kun painajaiset ottivat vallan, lähelle ei uskaltanut mennä.

Ainutlaatuisessa teoksessa ääneen pääsevät kymmenen Mannerheim-ristin ritarin lapset ja lastenlapset. He kertovat, millaisia miehiä ritarit olivat luonteeltaan ja tavoiltaan. Mitä he kertoivat sodasta lapsilleen? Miten sota vaikutti heihin? Millaisen elämän he elivät?

Sota-aikana ansioitui aivan erityisellä tavalla 191 miestä. Heidät nimitettiin Mannerheim-ristin ritareiksi. Rintamalla heistä tuli sankareita, mutta sodan jälkeen monet heistä olivat kotona tavallisia suomalaisia isiä ja aviomiehiä. Ritarit ovat tunnetuimpia suomalaisia sotasankareita. Harva kuitenkaan tuntee heidän elämänvaiheitaan sodan jälkeen.

Mukana on hyvin erilaisia elämänkohtaloita Paavo Suorannan kaltaisesta kaukopartiomiehestä lentäjä Hasse Windiin ja jääkärijoukkueenjohtaja Toivo Honkaniemeen.

Ritareiden sotavaiheet käydään kattavasti läpi, ja lähdeaineistoa täydentämään on kotiarkistoista saatu todella kiinnostavia omakohtaisia sotakertomuksia. Mukana on myös harvinaisia valokuvia.

Simo Holopainen (s. 1983) on toimittaja ja tietokirjailija. Hän työskentelee Ilta-Sanomissa toimituspäällikkönä. Hän on mukana ylläpitämässä Mannerheim-ristin ritarit -säätiön suosittua Facebook-sivua, jolla on 21 000 seuraajaa.


Katso myös