Iloniemi - Eminenssi

Himanen, Hannu
Nimeke: Iloniemi - Eminenssi
Tekijät: Himanen, Hannu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523820999
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.5.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 585
Tuoteryhmät: Muut elämäkerrat
BLACK WEEK
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskunnalliset vaikuttajat, ministerit, diplomaatit, suurlähettiläät, sisäpolitiikka, ulkopolitiikka, kansainvälinen politiikka, poliittinen kehitys, poliittinen historia, yhteiskuntakehitys, sodanjälkeinen aika, historia
Avainsanat: Jaakko Iloniemi, Suomi, diplomaatit, historia, kansainvälinen politiikka, ministerit, poliittinen historia, poliittinen kehitys, sisäpolitiikka, sodanjälkeinen aika, suurlähettiläät, ulkopolitiikka, yhteiskunnalliset vaikuttajat, yhteiskuntakehitys
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Ministeri Jaakko Iloniemi on vaikuttanut Suomen ulkopolitiikkaan kahdeksalla vuosikymmenellä.

90-vuotiaan Jaakko Iloniemen ulkopoliittinen elämäkerta on aikamatka lähihistoriaamme. Hän on ollut presidenttien harmaa eminenssi. Kekkosen, Koiviston ja Ahtisaaren kausilla hän oli mukana määrittelemässä ulkopolitiikan suuntaa.

Iloniemi on ollut perustamassa Paasikivi-Seuraa, Atlantti-seuraa ja Ulkopoliittista instituuttia. Hän oli keskeisessä roolissa Etykin Helsingin-huippukokouksen valmisteluissa 1975. Iloniemi päätti diplomaatin uransa Yhdysvaltain-suurlähettiläänä 1983 ja siirtyi talouselämän palvelukseen. Elinkeinoelämän valtuuskunnan toimitusjohtajana Iloniemellä oli keskeinen rooli Suomen EU-jäsenyyden toteutumisessa.

Vakaasta ja rauhallisesta tyylistään tunnettu Iloniemi on reaalipoliitikkona ajanut kärsivällisesti Suomen sitoutumista läntisiin rakenteisiin - myös Natoon. Hän on edelleen aktiivinen vaikuttaja: kansainvälisen politiikan asiantuntija, kommentaattori, keskustelija ja analyytikko.

Ahtisaari on todennut seuraavasti: ”Jaakko Iloniemi on realistinen analyytikko, yksi keskeisimpiä ihmisiä elämässäni.”

Kirjan kirjoittaja, suurlähettiläs ja tietokirjailija Hannu Himanen on tehnyt pitkän uran ulkoministeriössä. Hän osallistuu aktiivisesti ulkopolitiikkaa ja Venäjää koskevaan keskusteluun. Kirjan keskeistä aineistoa ovat Jaakko Iloniemen laajat haastattelut ja hänen ainutlaatuinen yksityinen arkistonsa.


Katso myös