Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Historian paluu — Venäjän sota Ukrainassa

Plokhy, Serhii
Nimeke: Historian paluu — Venäjän sota Ukrainassa
Alkuteos: The Russo-Ukrainian War: The Return of History
Tekijät: Plokhy, Serhii (Kirjoittaja)
Rekiaro, Ilkka (Kääntäjä)
Kakko, Tapio (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523828148
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.5.2024
Hinta: 30,90 € (28,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: The Russo-Ukrainian War: The Return of History
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 458
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Uutuudet
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Venäjän hyökkäys Ukrainaan 2022, Ukrainan kriisi 2014-, aseelliset konfliktit, sodat, geopolitiikka, kansainväliset suhteet, yhteiskuntakehitys, historia
Avainsanat: Ukraina, Ukrainan kriisi 2014-, Venäjä, Venäjän hyökkäys Ukrainaan 2022, aseelliset konfliktit, geopolitiikka, historia, kansainväliset suhteet, sodat, yhteiskuntakehitys
Länsi sulkee rivejään ja sitoutuu tiiviimmin Natoon. Venäjä eristyy yhä enemmän. Uusi kylmä sota on syntymässä samassa osassa maailmaa, jossa se päättyi kolmekymmentä vuotta sitten.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan synnytti suurimman eurooppalaisen konfliktin sitten toisen maailmansodan. Hyökkäys oli shokki koko maailmalle, vaikka Venäjä oli tehnyt jatkuvasti sotavalmisteluja Ukrainan rajalla. Miksi Venäjä hyökkäsi? Ja miksi nyt?

Putinin kiihkomieliset perustelut hyökkäykselle olivat länsitarkkailijoiden mielestä järjettömiä, joten niihin ei kiinnitetty suurta huomiota. Ja kun sota alkoi, länsi yllättyi jälleen, nyt

Ukrainan voimasta puolustaa omaa itsenäisyyttään.

Olemme todistamassa poikkeuksellista geopoliittista muutosta, joka sekoittaa maailmanjärjestyksen tuleviksi vuosikymmeniksi. Serhii Plokhy, Ukrainan yksi tärkeimmistä nykyhistorioitsijoista selittää, miten tähän on tultu. Hän jäljittää sodan juuret Neuvostoliiton romahtamisen jälkeisiin ratkaisemattomiin jännitteisiin ja tarkastelee, kuinka Ukraina on pysynyt Venäjän identiteetille tärkeänä vaikka ukrainalaiset ovat kulkeneet täysin erilaista tietä, kohti Eurooppaa ja läntistä demokratiaa.

Serhii Plokhy (s. 1957) on Ukrainan historian professori Harvardissa ja yliopiston Ukrainan tutkimuslaitoksen johtaja. Häntä pidetään yhtenä maailman parhaista Ukraina-asiantuntijoista. Plokhy asuu Burlingtonissa, Massachusettsissa. Hänen teoksensa Tšernobyl sai vuonna 2018 Baillie Gifford -tietokirjapalkinnon.


Katso myös