Hirmut hallitsijat — 52 diktaattoria

Tyykiluoto, Raimo
Nimeke: Hirmut hallitsijat — 52 diktaattoria
Tekijät: Tyykiluoto, Raimo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522919335
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.9.2020
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.13 Elämäkerrat. Muistelmat, yhteiskuntaelämän, kasvatuksen ja maanpuolustuksen edustajat
Avainsanat: 1900-luku, 2010-luku, diktaattorit, diktatuuri, fanaattisuus, itsevaltiaat, kultit, uskonnolliset johtajat, valtionpäämiehet, manipulaatio
Äänikirja, 2020
MP3
12,90 €

Valta turmelee, ja yksinvalta se vasta turmeleekin. Tähän ei eläin pysty. 12 diktaattoria on ollut yksi radion kuunnelluimpia ohjelmia.

Ottaako demokratia päähän? Eikö tarvittavia päätöksiä synny riittävän vauhdikkaasti? Oliko laiha kompromissi pettymys kaikille?

Kirja antaa helppoja vastauksia vaikeisiin kysymyksiin. Yli puolet maailman väestöstä elää yhä diktatuureissa, joissa demokratia ei toteudu lainkaan tai toteutuu todella heikosti. Voiko enemmistö olla väärässä?

Lähihistorian diktaattorit voidaan jakaa karkeasti kahteen kastiin: niihin, jotka ovat keskittyneet tappamisessa määrään, ja niihin, jotka ovat keskittyneet laatuun huomattuaan, että on mukavampaa ja yleensä ainakin yhtä tehokasta ostaa kuin nuijia ihmiset kuuliaisiksi. Sitten ovat vielä ne, joiden toimet on ”tähtiin kirjoitettu”, ja ne, jotka ovat saaneet ohjeensa suoraan Jumalalta.

Ihmisinä diktaattoreita voisi kuvata vaikkapa äiti Teresan vastakohdaksi. Nämä usein leppoisan baijerilaisen oluttuvan isännän näköiset despootit ovat luoneet olosuhteet, joiden kuvailussa maanpäällinen helvetti tuntuu lattealta ilmaukselta.
Jokaisella diktaattorilla eri puolilla maailmaa on ollut oma persoonallinen tapansa varmistaa valta-asemansa. Näistä merkittävimpiin ja luovimpiin kirjassa pureudutaan. Ja koska diktaattoreita tuntuu edelleen nousevan kuin sieniä sateella, aina kun aika on sopiva, kirja kannattaa lukea ihan vain siksi, että et päädy paistina kaverin lautaselle.

Raimo Tyykiluoto (s. 1962) on Yleisradion pitkäaikainen toimittaja, joka on harrastuksenaan perehtynyt diktaattoreihin ja toimittanut tähän aiheeseen liittyvän suositun radiosarjan.


Katso myös