Hirmut hallitsijat — 52 diktaattoria

Tyykiluoto, Raimo
Nimeke: Hirmut hallitsijat — 52 diktaattoria
Tekijät: Tyykiluoto, Raimo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916785
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.8.2020. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.8.2020
Hinta: 27,95 € (25,41 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Historia
Tulossa – Ennakkotilaa!
Kirjastoluokka: 99.13 Yhteiskuntaelämän, kasvatuksen ja maanpuolustuksen edustajat
12 diktaattoria on Yle Radion kuunnelluimpia ohjelmia - diktaattorit nyt kirjana.

Valta turmelee, ja yksinvalta se vasta turmeleekin. Tähän ei eläin pysty.

Ottaako demokratia päähän? Eikö tarvittavia päätöksiä synny riittävän vauhdikkaasti? Oliko laiha kompromissi pettymys kaikille? Hirmut hallitsijat - 52 diktaattoria on kirja, joka antaa helppoja vastauksia vaikeisiin kysymyksiin. Yli puolet maailman väestöstä elää yhä diktatuureissa, joissa demokratia ei toteudu lainkaan tai toteutuu todella heikosti. Voiko enemmistö olla väärässä?

Lähihistorian diktaattorit voidaan jakaa karkeasti kahteen kastiin: niihin, jotka ovat keskittyneet tappamisessa määrään, ja niihin, jotka ovat keskittyneet laatuun huomattuaan, että on mukavampaa ja yleensä ainakin yhtä tehokasta ostaa kuin nuijia ihmiset kuuliaisiksi. Sitten ovat vielä ne, joiden toimet on ”tähtiin kirjoitettu”, ja ne, jotka ovat saaneet ohjeensa suoraan jumalalta.

Ihmisinä diktaattoreita voisi kuvata vaikkapa äiti Teresan vastakohdaksi. Nämä usein leppoisan baijerilaisen oluttuvan isännän näköiset despootit ovat luoneet olosuhteet, joiden kuvailussa maanpäällinen helvetti tuntuu lattealta ilmaukselta. Jokaisella diktaattorilla eri puolilla maailmaa on ollut oma persoonallinen tapansa varmistaa valta-asemansa. Näistä merkittävimpiin ja luovimpiin kirjassa pureudutaan. Ja koska diktaattoreita tuntuu edelleen nousevan kuin sieniä sateella, aina kun aika on sopiva, kirja kannattaa lukea ihan vain siksi, että et päädy paistina kaverin lautaselle.

Raimo Tyykiluoto (s. 1962) on Yleisradion pitkä­aikainen toimittaja, joka on harrastuksenaan perehtynyt diktaattoreihin ja toimittanut tähän aiheeseen liittyvän suositun radiosarjan.