Henkisyyden harhapoluilla

Ruoho, Aila
Nimeke: Henkisyyden harhapoluilla
Tekijät: Ruoho, Aila (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917423
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2020
Hinta: 14,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 335
Tuoteryhmät: Elämäntaito
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 15 RAJATIETO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkisyys, uususkonnollisuus, New Age -liike, enkelit, henkimaailma, paranormaalit ilmiöt, jälleensyntyminen, kritiikki, vertailu, kristinusko
Avainsanat: New Age -liike, enkelit, henkimaailma, henkisyys, jälleensyntyminen, kristinusko, kritiikki, paranormaalit ilmiöt, uususkonnollisuus, vertailu
E-kirja, 2020
EPUB
9,90 €

Siirrä omat ennakkoluulosi hetkeksi nurkkaan

Suuri osa ihmisistä uskoo enkeleihin. New Age marssittaa niiden ohella esiin keijut, tontut, yksisarviset, henkioppaat, tähtiolennot, tarujen jumalhahmot ja monet, monet muut henkiolennot, joiden uskotaan vaikuttavan jokapäiväiseen elämäämme.

Uushenkisyydestä löytyy neuvoja riivatun kodin puhdistamiseen tai vaikkapa bensankulutusta vähentävän symbolin asentamiseen autoon. Jokainen henkisyyden toimija lisää keitokseen omat mausteensa, joista käyttäjä valitsee mieluisimmat. Rukouksen voi osoittaa mille henkiolennolle tahansa. Käytössä ovat rituaalit, julistukset ja manaukset. Apua voi hakea spiritismistä, ennustajalta ja selvänäkijöiltä.

Uushenkisyyspiireissä liikkuu raha; kurssit saattavat maksaa jopa tuhansia euroja. Onkin syytä pysähtyä miettimään toiminnan eettisyyttä.

Tämän kirjan aineisto on poimittu uushenkisyysihmisten omista kokemuksista, tunteista ja uskosta. He ovat vakavissaan. Kirjan tekijä kehottaa tutustumaan aiheeseen avoimin mielin, mutta neuvoo samalla pitämään käsillä runsaasti mielikuvitusta sekä kourallisen kritiikkiä. Sillä kukaan ei voi allekirjoittaa kaikkia niitä oppeja, joita kirjassa esitellään.

Teologi Aila Ruoho on kirjoittanut aiemmin neljä kirjaa hengellisestä väkivallasta (2013-2017). Vuokko Ilolan kanssa kirjoitettu vanhoillislestadiolaisuutta käsittelevä teos Usko, toivo ja raskaus (2014) oli ilmestymisvuonnaan Tieto-Finlandia-ehdokkaana.


Katso myös