Harhaanjohtajat — Vahvassa uskossa

Miettinen, Terho; Pelli, Raija
Nimeke: Harhaanjohtajat — Vahvassa uskossa
Tekijät: Miettinen, Terho (Kirjoittaja)
Pelli, Raija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913487
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,95 € (15,41 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 4. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 247
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Ihminen ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: 28 KRISTILLISET KIRKOT JA YHTEISÖT. KIRKKOHISTORIA
Kansalliskirjaston asiasanat: uskonnolliset johtajat, uskonnolliset liikkeet, uskonnolliset yhteisöt, vallankäyttö, karismaattisuus, autoritaarisuus, manipulaatio, henkinen väkivalta, uskontohistoria
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2017
EPUB
12,91 €

Pehmeäkantinen kirja, 2018
A-formaatin pokkari
5,95 €

Yliluonnolliset ihmeparantumiset, kaatumiset, kuolleista herättämiset ja kielilläpuhuminen ovat joissakin uskonnollisissa piireissä arkipäiväisiä ilmiöitä. Mistä oikein on kyse? Mikä saa ihmisen tavoittelemaan ekstaattisia tiloja? Miksi vakavasti sairaat ihmiset turvautuvat ahneisiin huijareihin?

Harhaanjohtajat käyttävät uskon varjolla säälittä seuraajiaan hyväksi. Karismaattisina pidetyt lahkojohtajat venyttävät maallisia lakeja. Lahkojen jäsenet tottelevat kritiikittä pahimmillaan narsistisia ja mielenterveydeltään horjuvia johtajiaan ja alistuvat mielivallan ja hyväksikäytön uhreiksi. Jäsenet luopuvat vapaaehtoisesti itsenäisyydestään ja vapaudestaan. Kollektiivin otteesta irti pääseminen on vaikeaa.

Harhaanjohtajat käsittelee karuja rikoksia vahvauskoisten maailmassa, jossa Jumalan nimi näyttää pesevän puhtaaksi salatuimmatkin synnit. Teoksen toinen kirjoittaja Terho Miettinen onnistui pitkän prosessin jälkeen pääsemään pois ahtaista helluntailaisympyröistä. Tämä kirja on syntynyt osittain tuon prosessin seurauksena.

Teoksen tiedot ja tapaukset on kerätty viranomaislähteistä, henkilöhaastatteluista ja omakohtaisista kokemuksista erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Kirjassa esitellyt psykologian ilmiöt pätevät muissakin kuin uskonnollisissa massaliikkeissä. Teoksessa pohditaan kiinnostavasti lahkon jälkeistä elämää, itsensä löytämistä ja elämän uudelleen rakentamista.