Hän hymyilee kuin Mikko

Marjamäki, Tuomas; Alatalo, Mikko
Nimeke: Hän hymyilee kuin Mikko
Tekijät: Marjamäki, Tuomas (Kirjoittaja)
Alatalo, Mikko (Kirjoittaja)
Enqvist, Eero (Lukija)
Tuotetunnus: 9789522919120
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 18.9.2020
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 18t 17m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: juontajat, kansanedustajat, kunnallispoliitikot, muusikot, popmusiikki, toimittajat (media), viihdemusiikki
E-kirja, 2020
EPUB
9,90 €

Kovakantinen kirja, 2020

19,90 €

Mikon hymyä ei voi monet sietää, mutta se on aito, todisti aikoinaan Juice Leskinen - Mikon ystävä, työtoveri ja elämäkerran keskeinen sivuhahmo.

Perusteellinen elämäkerta 50 vuoden uran tehneestä laulajasta ja neljän vaalikauden poliitikosta on täynnä hämmentäviä tarinoita niin keikkamatkoilta kuin Arkadianmäeltäkin.

Mikko Alatalon hymy teki hänestä aikoinaan koko kansan maalaispojan, yhden 1970-luvun suosituimmista laulajista, tv-kasvon, moninkertaisen Syksyn Sävel -voittajan ja lopulta kansanedustajan 16 vuodeksi.

Mikko on esiintynyt yleisölle puolen vuosisadan ajan ja tehnyt yli 700 laulua. Hän on kertonut inhimillisiä tarinoita maaseudun tyhjenemisestä, muuttoliikkeestä ja kaupunkiin siirtyneiden ihmisten kohtaloista ja rakkaudesta.

Mikko on kokenut rocktähteyden ja tuulipukukansan suosion, viihdyttänyt perheen pienimpiä Känkkäränkällä ja laulattanut väkeä Tammerkosken sillalla. Kun muut manserokkarit istuivat kapakoissa, Mikko lasketteli, meloi ja kiipesi Kilimanjarolle.

Matkan varrelle on mahtunut paljon myös hetkiä, jolloin Mikko ei ole jaksanut hymyillä. Hän on selvinnyt uran aallonpohjista, talousvaikeuksista, kokemastaan pilkasta sekä kaikkein rankimmasta - avovaimon itsemurhasta keskellä pahinta lamaa.

Kirjassa äänessä on itse Mikko sekä hänen läheisensä sekä työtoverit niin keikkamatkoilta kuin Arkadianmäeltäkin. Pian 70 vuotta täyttävä laulaja on valmis puhumaan avoimesti elämästään sekä poliittisesta pelistä neljällä edellisellä vaalikaudella. Itsekritiikkiäkään unohtamatta.

Tuomas Marjamäki (s. 1978) on suomalaiseen viihteeseen erikoistunut toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut mm. Spede Pasasen ja Simo Salmisen elämäkerrat, tietokirjan viihdeilmiö Kummelista sekä romaanit Siitä tulikin farssi (Docendo 2018) ja Myöhäistä katua (Docendo 2020).

Tuomas Marjamäki (s. 1978) elää Helsingissä monenlaisia tekstejä kirjoittaen. Hän aloitti oman lehden tekemisen 11-vuotiaana haastatellen kuuluisuuksia Kylli-tädistä ja Kalle Päätalosta aina presidentti Martti Ahtisaareen asti. Kirjailijaksi Marjamäki ryhtyi 18-vuotiaana laatimalla muistelmansa. Sittemmin hän on kirjoittanut romaanit Siitä tulikin farssi ja Myöhäistä katua sekä lastenkirjan Nollis – maailman ainoa nollasarvinen. Hänen muusta tuotannostaan tunnetaan Simo Salmisen, Spede Pasasen, Vesa-Matti Loirin ja Mikko Alatalon elämäkerrat sekä tietokirjat Kummelista ja Uuno Turhapurosta. Melkein kaikkea Marjamäen tekemistä sävyttää huumori – tavalla tai toisella.


Katso myös