Haaveilijoiden saari

Samson, Polly; Jänisniemi, Laura
Nimeke: Haaveilijoiden saari
Tekijät: Samson, Polly (Kirjoittaja)
Jänisniemi, Laura (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523820760
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 12.8.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 12.8.2021
Hinta: 27,95 € (25,41 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 360
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Genre: romantiikka
Leonard Cohenin ja Marianne Ihlenin (josta Cohen sai inspiraation lauluunsa So long, Marianne) rakkaustarina Hydran saarella kesällä 1960.

Eletään vuotta 1960, ja maailma elää muutoksessa. Missään murros ei ole suurempi kuin Hydran saarella Kreikassa, jossa elää runoilijoiden, taiteilijoiden ja muusikoiden boheemi piiri. Sen ristiriitaista elämää hallitsee levoton kirjailijapariskunta Charmian Clift ja George Johnston. Piirissä rakentuu pian kolmiodraama, jonka kärkinä ovat puoleensa vetävä mutta tuhoisa kirjailija Axel Jensen, hänen lumoava vaimonsa Marianne Ihlen ja nuori kanadalainen runoilija nimeltään Leonard Cohen.

Kaiken tämän keskelle saapuu teini-ikäinen Erica, jolla on matkassaan vain tyhjiä muistikirjoja ja suru äidistään. Hän asettuu tämän piirin laidalle ja katsoo kiinnostuneena ja levottomana, miten paratiisi hajoaa.

Kreikan paahteessa ja häikäisevässä valossa tapahtuva Haaveilijoiden saari on loistava romaani utopistisista unelmista ja viattomuuden menettämisestä sekä naisten ja miesten sodasta nerouden taistelukentällä.

Polly Samson (s. 1962) on englantilainen kirjailija ja sanoittaja. Haaveilijoiden saari on hänen toinen romaaninsa. Samson on julkaissut myös kaksi novellikokoelmaa. Hän on naimisissa Pink Floydin David Gilmourin kanssa ja tehnyt sanoituksia tämän soololevyille ja Pink Floydin levyille.


Katso myös