Haaveilijoiden saari

Samson, Polly
Nimeke: Haaveilijoiden saari
Alkuteos: A Theatre of Dreamers
Tekijät: Samson, Polly (Kirjoittaja)
Jänisniemi, Laura (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523820760
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 29,30 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: A Theatre of Dreamers
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 365
Tuoteryhmät: Viihde ja romantiikka
Muu kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 1960-luku, Kreikka, boheemielämä, ihmissuhteet, kirjailijat, kolmiodraama, naiset, nuoret aikuiset, rakkaussuhde, runoilijat, saaret, taiteilijat, yhteisöt
Genre: romantiikka
Äänikirja, 2021
MP3
12,90 €

E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2022
A-formaatin pokkari
9,90 €

Leonard Cohenin ja Marianne Ihlenin (josta Cohen sai inspiraation lauluunsa So long, Marianne) rakkaustarina Hydran saarella kesällä 1960.

Eletään vuotta 1960, ja maailma elää muutoksessa. Missään murros ei ole suurempi kuin Hydran saarella Kreikassa, jossa elää runoilijoiden, taiteilijoiden ja muusikoiden boheemi piiri. Sen ristiriitaista elämää hallitsee levoton kirjailijapariskunta Charmian Clift ja George Johnston. Piirissä rakentuu pian kolmiodraama, jonka kärkinä ovat puoleensa vetävä mutta tuhoisa kirjailija Axel Jensen, hänen lumoava vaimonsa Marianne Ihlen ja nuori kanadalainen runoilija nimeltään Leonard Cohen.

Kaiken tämän keskelle saapuu teini-ikäinen Erica, jolla on matkassaan vain tyhjiä muistikirjoja ja suru äidistään. Hän asettuu tämän piirin laidalle ja katsoo kiinnostuneena ja levottomana, miten paratiisi hajoaa.

Kreikan paahteessa ja häikäisevässä valossa tapahtuva Haaveilijoiden saari on loistava romaani utopistisista unelmista ja viattomuuden menettämisestä sekä naisten ja miesten sodasta nerouden taistelukentällä.

Polly Samson (s. 1962) on englantilainen kirjailija ja sanoittaja. Haaveilijoiden saari on hänen kolmas romaaninsa. Samson on julkaissut myös kaksi novellikokoelmaa ja tehnyt sanoituksia neljälle ykkösalbumille, mukaan lukien Pink Floydin The Division Bell ja David Gilmourin On An Island. Vuonna 2018 hänet valittiin Kuninkaallisen kirjallisuusseuran (Royal Society of Literature) jäseneksi.


Katso myös