Erdogan — Turkki suuren johtajan varjossa

Kankkonen, Tom
Nimeke: Erdogan — Turkki suuren johtajan varjossa
Tekijät: Kankkonen, Tom (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917164
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.10.2019
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Avainsanat: EU-politiikka, Turkki, henkilöhistoria, historia, presidentit, sisäpolitiikka, vallankäyttö, yhteiskunnallinen muutos, yhteiskuntakuvaus, yksinvalta
Turkki-tietäjän jäntevä reportaasi diktatuurin noususta.

He tulevat rajajoen yli yön pimeydessä.

Turkin ja Kreikan rajalla näkyy, että Turkissa on tapahtumassa jotain poikkeuksellista. Vanhalle pakolaisreitille on ilmestynyt uusi pakolaisryhmä.

Kumiveneillä Evros-joen yli tulee keskiluokkaisia turkkilaisia, opettajia, lääkäreitä ja toimittajia. Myös Suomeen on saapunut turvapaikanhakijoita Turkista, usein väärennetyillä papereilla monimutkaisia reittejä pitkin.

He pakenevat yhden miehen maasta, jota johtaa Recep Tayyip Erdoğan.

Erdoğan tuli valtaan EU-jäsenyyden kannattajana ja uudistajana, mutta nyt hän vie Turkkia kohti yksinvaltaa. Maaliin ei ole enää pitkä matka.

Erdoğanin nousu on periksiantamattoman miehen tarina, jossa matkataan istanbulilaisesta slummista Turkin pääkaupungin Ankaran tuhannen huoneen presidentinpalatsiin. Matkalla Erdoğan on murskannut poliittiset vastustajansa ja murtanut asevoimien vallan. Turkkilaisissa vankiloissa viruu toimittajia, kirjailijoita, poliitikoita ja muita toisinajattelijoita. Presidentti saattaa nimetä oikeuden eteen tuotavat puheissaan ja syyttäjät myös tottelevat.

Kannattajilleen Erdoğan on Reis, päällikkö, joka päästää islamin vapaaksi ja nostaa Turkin Lähi-idän muslimien johtajaksi. Vastustajat näkevät uhkaavan diktaattorin, joka koston hengessä vie maata kohti islamilaista järjestystä.

Erdoğan - Turkki suuren johtajan varjossa -kirja kertoo, kuinka 2000-luvun orastavasta demokratiakehityksestä päädyttiin tämän päivän painajaiseen.

Kirjassa kuvataan myös, miten Turkin aiempi kehitys ja jatkuvat jännitteet valtion ja kansalaisten välillä loivat edellytykset Erdoğanin kaltaisen johtajan nousulle. Ääneen pääsevät niin presidentin kannattajat, vastustajat kuin Turkista paenneetkin.

Tom Kankkonen on ulkomaantoimittaja, joka on seurannut Turkkia 1990-luvulta saakka ja asunut siellä pitkiä jaksoja.


Katso myös