Emanuel ja Fredrik — Hovicembalisti ja hänen kuninkaansa

Pursiainen, Christer
Nimeke: Emanuel ja Fredrik — Hovicembalisti ja hänen kuninkaansa
Tekijät: Pursiainen, Christer (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522914095
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 333
Tuoteryhmät: Historia
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: säveltäjät, cembalistit, kuninkaat, yhteiskuntakehitys, valistuksen aika, yhteiskuntaluokat, aateli, porvaristo, vallankäyttö, kulttuurihistoria, historia, henkilöhistoria
Avainsanat: 1700-luku, Preussi, aateli, cembalistit, henkilöhistoria, historia, kulttuurihistoria, kuninkaat, porvaristo, säveltäjät, valistuksen aika, vallankäyttö, yhteiskuntakehitys, yhteiskuntaluokat
Värikäs kaksoiselämäkerta 1700-luvun Euroopasta.

Cembalisti Carl Philipp Emmanuel Bach ja Preussin kuningas Fredrik II Suuri olivat melkein samanikäisiä mutta yhteiskunta-asemaltaan, elämäpiiriltään ja luonteeltaan kovin erilaisia miehiä, jotka musiikki toi yhteen. Miten heidän elämänsä aikana maailma muuttui ja miten he siihen vaikuttivat?

Käsillä oleva kaksoiselämäkerta on sukellus 1700-luvun Preussiin ja Eurooppaan, seikkailu nousevan suurvallan maailmassa. Teos kuvaa yhtä lailla suurpolitiikkaa ja kulttuurihistoriaa kuin kahden yhteiskuntaluokan, aateliston ja nousevan pikkuporvariston, suhteita valistuksen aatemaailmassa. Mutta ennen kaikkea kirja on kertomus sen kahdesta päähenkilöstä, Carl Philipp Emanuel Bachista ja Fredrik II Suuresta. Heidän elämänsä sivusivat toisiaan kolmen vuosikymmenen ajan, mutta ne eivät koskaan kunnolla kietoutuneet yhteen. Juuri siksi näiden kahden kohtalon kautta piirtyy ajankuva, joka on yhtä värikäs ja ristiriitainen kuin tuon aikainen elämä itse.

Christer Pursiainen on valtiotieteen tohtori, joka työskentelee yhteiskuntaturvallisuuden professorina Norjassa ja kirjoittaa populäärihistoriallisia tietokirjoja. Trotski oli tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2011.

Teos pitää sisällään kymmenkunta Heino Prunsveltin alkuperäispiirrosta. Hänen suunnittelutoimistonsa sijaitsee Tallinnassa.


Katso myös