Elinvoimaetu — Missiona kestävän kasvun edelläkävijyys

Kosonen, Mikko; Santalainen, Timo
Nimeke: Elinvoimaetu — Missiona kestävän kasvun edelläkävijyys
Tekijät: Kosonen, Mikko (Kirjoittaja)
Santalainen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523821781
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 283
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: strateginen johtaminen, yritykset, elinvoimaisuus, kilpailuetu, dynaamiset kyvykkyydet, liiketoimintamallit, uudistaminen, kasvu, kestävä kehitys, yritysvastuu, yhteiskuntavastuu, arvonluonti, verkostoituminen, synergia, yritysyhteistyö, organisaatiot, organisaatiokulttuuri
Avainsanat: arvonluonti, dynaamiset kyvykkyydet, elinvoimaisuus, kasvu, kasvuyritykset, kestävä kehitys, kilpailuetu, liiketoiminta, liiketoimintamallit, organisaatiokulttuuri, organisaatiot, strateginen johtaminen, synergia, uudistaminen, verkostoituminen, vihreä talous, yhteiskuntavastuu, yritykset, yritysstrategiat, yritysvastuu, yritysyhteistyö
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Kasvua haetaan uudenlaisesta strategisesta ajattelusta, jossa yritysten ja julkisen sektorin yhteistyö tarjoaa ponnahduslaudan uusille kestävän kasvun tiikerinloikille ja kilpailuetua pitävämmälle elinvoimaedulle.

Tulevaisuuteen ohjaava strategiaopas yritysten ja julkisen sektorin päättäjille.

Paine ratkaista ilmastonmuutoksen ja terveydenhoidon kaltaisia viheliäisiä pulmia kasvaa päivä päivältä. Suomalaisille yrityksille näiden haasteiden ratkaiseminen yhteistyössä julkisen sektorin toimijoiden ja yliopistojen kanssa tarjoaa ennen näkemättömiä kestävän kasvun mahdollisuuksia. Parhaimmillaan tämä yhteistyö tuottaa kaikkia osapuolia vahvistavan hyvän kierteen, elinvoimaedun.

Kirjassa pyritään kuromaan umpeen kuilua julkisten toimijoiden ja yritysjohdon välillä. Yritykset voivat löytää uusia kestävän kasvun lähteitä avartamalla strategista ajatteluaan ja kehittämällä toimintamallejaan yhteistyössä julkisten toimijoiden ja yliopistojen kanssa.

Kolmen toimintamallin ja käytännön esimerkkien avulla viitoitetaan kulkua kohti kestävää kasvua ja pysyvää elinvoimaetua. Tekijät valaisevat myös kulttuurisia piirteitä, joilla elinvoimaetu vahvistuu. Kirja keskittyy niihin johtamiskäytäntöihin ja valmiuksiin, joita tulevaisuuden johtajilta ja asiantuntijoilta - elinvoimaedun arkkitehdeiltä - vaaditaan.

KTT Mikko Kososella on pitkä kokemus strategisesta johtamisesta. Hän oli aktiivisesti mukana Nokian menestystarinan rakentamisessa 1984-2007 ja Sitrassa Suomen uudistumiskykyä kehittämässä 2008-2020. Hän on ollut Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2019.

KTT, VTL Timo Santalainen on paneutunut strategiseen johtamiseen tutkijana, käytännön johtajana ja kansainvälisenä strategiakonsulttina. Hän on kirjoittanut 12 kirjaa sekä lukuisia kirjan lukuja ja artikkeleita. Hän on Sveitsissä toimivan strategiverkosto STRATNETin perustaja ja toimitusjohtaja.


Katso myös