Alois Hitler - Diktaattorin isä

Sandgruber, Roman
Nimeke: Alois Hitler - Diktaattorin isä
Alkuteos: Hitlers Vater - Wie der Sohn zum Diktator wurde
Tekijät: Sandgruber, Roman (Kirjoittaja)
Hietanen, Sirpa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523754249
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 17.1.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Hitlers Vater - Wie der Sohn zum Diktator wurde
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 291
Tuoteryhmät: Muut elämäkerrat
Historia
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkilöhistoria, kirjeet, perhesuhteet, isät, diktaattorit, natsit, lapsuus, kasvuympäristö, antisemitismi, kansallissosialismi, historia
Avainsanat: Itävalta, antisemitismi, diktaattorit, henkilöhistoria, historia, isät, kansallissosialismi, kasvuympäristö, kirjeet, lapsuus, natsit, perhesuhteet
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Sensaatiomainen kirjelöytö näyttää, kuinka nuoresta Adolf Hitleristä kasvoi hirmuhallitsija.

Itävaltalaisen talon ullakolta löydettiin nippu Hitlerin isän, Aloisin kirjoittamia kirjeitä. Nuo 31 kirjettä ovat yhdessä muun uuden lähdeaineiston kanssa pohjana historioitsija Roman Sandgruberin teokselle, joka muuttaa radikaalisti tähänastista käsitystä Hitlerin perheestä ja kasvatuksesta.

Kirjeet valottavat perheen jokapäiväistä elämää ja avaavat näkymän tyrannimaisen isän persoonallisuuteen, jolla oli ratkaiseva vaikutus Adolf Hitleriin.

Sekä isä että poika ylenkatsoivat muodollista koulutusta ja jakoivat käsityksen itsestään muita parempina ja nerokkaampina ihmisinä. Myös antisemitismi oli kotikasvatuksen peruja.

Suurta kansainvälistä huomiota herättänyt kirja on tärkeä pala maailmaa edelleen askarruttavassa arvoituksessa: miten Adolf Hitleristä tuli maailman pahamaineisin diktaattori?

Roman Sandgruber on itävaltalainen talous- ja sosiaalihistorian emeritusprofessori. Hän on kirjoittanut lukuisia merkittäviä historiateoksia. Sandgruberin Rotschild-mahtisuvun historiaa käsittelevä teos palkittiin Itävallassa vuoden 2018 tiedekirjana.


Katso myös