Älä syötä ruokahukkaa — Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon
Ketola, Juha; Kortesuo, Katleena; Sairanen, MikkoTuotetiedot
Nimeke: | Älä syötä ruokahukkaa — Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon | ||
Tekijät: | Ketola, Juha (Kirjoittaja) Kortesuo, Katleena (Kirjoittaja) Sairanen, Mikko (Kirjoittaja) |
||
Tuotetunnus: | 9789522915269 | ||
Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Ilmestymispäivä: | 2.1.2018 | ||
Hinta: | 12,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %) Alin hinta 30 pv aikana 4,90 € |
||
|
|||
Lisätiedot
Kansikuva: | Lataa painokelpoinen kansikuva |
Kustantaja: | Docendo |
Julkaisuvuosi: | 2018 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 163 |
Tuoteryhmät: | Terveys ja hyvinvointi Ruoka ja juoma Tietokirjallisuus |
Kirjastoluokka: | 68 KOTITALOUS. LAITOSTALOUS |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | biojätteet, vähentäminen, säilytys, ruoka, tähteet, ruokaohjeet, elämäntapa, ekologisuus, kuluttajakäyttäytyminen, kestävä kulutus, ympäristötietoisuus, kotitaloudet |
Avainsanat: | biojätteet, ekologisuus, elintavat, elämäntapa, kestävä kulutus, kotitaloudet, kuluttajakäyttäytyminen, ruoka, ruokahävikki, ruokaohjeet, säilytys, tähteet, vähentäminen, ympäristötietoisuus |
Muut formaatit tai variantit
E-kirja, 2019 EPUB |
9,90 €
|
Esittelyteksti
Ruokahävikki kuriin!
Lensivätkö taas viimeviikkoiset kastikkeenjämät roskiin? Unohtuivatko eväät reppuun päivän ajaksi? Happaniko maito kaappiin ja homehtuiko juustonkannikka? Tämä kirja auttaa sinua säästämään ruokaa, rahaa ja resursseja - ja samalla pelastat maapallon.
YK laski vuonna 2015, että jos maailman ruokahävikki pienenisi neljänneksen, säästyvällä ruoalla voisi ruokkia koko maailman nälkäänäkevän väestön. Maailmanruoantuotantoa ei siis tarvitsisi lisätä, jos ruokaa ei heitettäisi niin paljoa roskiin. Koko maailman tasolla ruokahävikki on noin 30 prosenttia, ja Suomessakin 10-15 prosenttia. Tälle ongelmalle pystytään tekemään paljonkin.
Älä syötä ruokahukkaa - Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon on kodin ja arjen opas, jossa kerrotaan, miten omaa ruokahävikkiä voi pienentää. Lähestymistapa on havainnollinen: näin pystyt vähentämään omaa hävikkiä ja säästämään yhteisiä resursseja.
Kirja on kirjoitettu ympäristöstä ja tulevaisuudesta huolta kantavalle kuluttajalle, mutta kirjasta on hyötyä myös ruoka-alan pienyrittäjille, joiden tavoitteena on pienentää hävikkiä.
Juha Ketola (s. 1978) on hävikin pienentämiseen erikoistunut lean-mies. Hän on työskennellyt sekä päivittäistavarakaupan ketjujen että elintarviketeollisuuden kanssa. Juhan hävikin pienentämisen metodit ovat laajalti käytössä päivittäistavarakaupassa, ja tämä kirja tuo saman ammattitaidon myös yksityistalouksien ja pienyrittäjien käyttöön.
Katleena Kortesuo (s. 1975) on yrittäjä, tietokirjailija ja viestinnän kouluttaja, joka on tehnyt yli 30 tietokirjaa. Katleenan plakkarissa on yksi Kultasulka, yksi Hopeasulka ja yksi Kultasulka-ehdokkuus. Katleenan blogi Ei oo totta on Suomen suosituin viestinnän ja markkinoinnin blogi.
Lensivätkö taas viimeviikkoiset kastikkeenjämät roskiin? Unohtuivatko eväät reppuun päivän ajaksi? Happaniko maito kaappiin ja homehtuiko juustonkannikka? Tämä kirja auttaa sinua säästämään ruokaa, rahaa ja resursseja - ja samalla pelastat maapallon.
YK laski vuonna 2015, että jos maailman ruokahävikki pienenisi neljänneksen, säästyvällä ruoalla voisi ruokkia koko maailman nälkäänäkevän väestön. Maailmanruoantuotantoa ei siis tarvitsisi lisätä, jos ruokaa ei heitettäisi niin paljoa roskiin. Koko maailman tasolla ruokahävikki on noin 30 prosenttia, ja Suomessakin 10-15 prosenttia. Tälle ongelmalle pystytään tekemään paljonkin.
Älä syötä ruokahukkaa - Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon on kodin ja arjen opas, jossa kerrotaan, miten omaa ruokahävikkiä voi pienentää. Lähestymistapa on havainnollinen: näin pystyt vähentämään omaa hävikkiä ja säästämään yhteisiä resursseja.
Kirja on kirjoitettu ympäristöstä ja tulevaisuudesta huolta kantavalle kuluttajalle, mutta kirjasta on hyötyä myös ruoka-alan pienyrittäjille, joiden tavoitteena on pienentää hävikkiä.
Juha Ketola (s. 1978) on hävikin pienentämiseen erikoistunut lean-mies. Hän on työskennellyt sekä päivittäistavarakaupan ketjujen että elintarviketeollisuuden kanssa. Juhan hävikin pienentämisen metodit ovat laajalti käytössä päivittäistavarakaupassa, ja tämä kirja tuo saman ammattitaidon myös yksityistalouksien ja pienyrittäjien käyttöön.
Katleena Kortesuo (s. 1975) on yrittäjä, tietokirjailija ja viestinnän kouluttaja, joka on tehnyt yli 30 tietokirjaa. Katleenan plakkarissa on yksi Kultasulka, yksi Hopeasulka ja yksi Kultasulka-ehdokkuus. Katleenan blogi Ei oo totta on Suomen suosituin viestinnän ja markkinoinnin blogi.