Älä syötä ruokahukkaa — Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon

Ketola, Juha; Kortesuo, Katleena; Sairanen, Mikko
Nimeke: Älä syötä ruokahukkaa — Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon
Tekijät: Ketola, Juha (Kirjoittaja)
Kortesuo, Katleena (Kirjoittaja)
Sairanen, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522915269
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 12,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 163
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Ruoka ja juoma
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 68 KOTITALOUS. LAITOSTALOUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: biojätteet, vähentäminen, säilytys, ruoka, tähteet, ruokaohjeet, elämäntapa, ekologisuus, kuluttajakäyttäytyminen, kestävä kulutus, ympäristötietoisuus, kotitaloudet
Avainsanat: biojätteet, ekologisuus, elintavat, elämäntapa, jäämät, kestävä kulutus, kotitaloudet, kuluttajakäyttäytyminen, ruoka, ruokahävikki, ruokaohjeet, säilytys, tähteet, vähentäminen, ympäristötietoisuus
E-kirja, 2019
EPUB
9,90 €

Ruokahävikki kuriin!

Lensivätkö taas viimeviikkoiset kastikkeenjämät roskiin? Unohtuivatko eväät reppuun päivän ajaksi? Happaniko maito kaappiin ja homehtuiko juustonkannikka? Tämä kirja auttaa sinua säästämään ruokaa, rahaa ja resursseja - ja samalla pelastat maapallon.

YK laski vuonna 2015, että jos maailman ruokahävikki pienenisi neljänneksen, säästyvällä ruoalla voisi ruokkia koko maailman nälkäänäkevän väestön. Maailmanruoantuotantoa ei siis tarvitsisi lisätä, jos ruokaa ei heitettäisi niin paljoa roskiin. Koko maailman tasolla ruokahävikki on noin 30 prosenttia, ja Suomessakin 10-15 prosenttia. Tälle ongelmalle pystytään tekemään paljonkin.

Älä syötä ruokahukkaa - Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon on kodin ja arjen opas, jossa kerrotaan, miten omaa ruokahävikkiä voi pienentää. Lähestymistapa on havainnollinen: näin pystyt vähentämään omaa hävikkiä ja säästämään yhteisiä resursseja.

Kirja on kirjoitettu ympäristöstä ja tulevaisuudesta huolta kantavalle kuluttajalle, mutta kirjasta on hyötyä myös ruoka-alan pienyrittäjille, joiden tavoitteena on pienentää hävikkiä.

Juha Ketola (s. 1978) on hävikin pienentämiseen erikoistunut lean-mies. Hän on työskennellyt sekä päivittäistavarakaupan ketjujen että elintarviketeollisuuden kanssa. Juhan hävikin pienentämisen metodit ovat laajalti käytössä päivittäistavarakaupassa, ja tämä kirja tuo saman ammattitaidon myös yksityistalouksien ja pienyrittäjien käyttöön.

Katleena Kortesuo (s. 1975) on yrittäjä, tietokirjailija ja viestinnän kouluttaja, joka on tehnyt yli 30 tietokirjaa. Katleenan plakkarissa on yksi Kultasulka, yksi Hopeasulka ja yksi Kultasulka-ehdokkuus. Katleenan blogi Ei oo totta on Suomen suosituin viestinnän ja markkinoinnin blogi.

Katleena Kortesuo on palkittu tietokirjailija, joka on tehnyt yli 40 kirjaa viestinnästä, yhteiskunnasta ja historiasta. Hänen kirjansa tunnetaan konkreettisista esimerkeistä ja nasevasta kielenkäytöstä. Katleena on myös viestinnän kouluttaja, tunnettu seminaaripuhuja ja yhteiskunnallinen bloggaaja, jonka missiona on parantaa julkisen viestinnän selkeyttä ja saavutettavuutta.


Katso myös