100 teeyrttiä luonnosta ja puutarhasta

Piippo, Sinikka; Salo, Pertti
Nimeke: 100 teeyrttiä luonnosta ja puutarhasta
Tekijät: Piippo, Sinikka (Kirjoittaja)
Salo, Pertti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523752368
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: Puutarha ja sisustaminen
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yrtit, luonnonkasvit, keräily, puutarhakasvit, viljely, keräilytuotteet, tee, terveysvaikutukset, lääkekasvit, luonnonlääkkeet
Avainsanat: keräily, keräilytuotteet, luonnonkasvit, luonnonlääkkeet, lääkekasvit, puutarhakasvit, tee, terveysvaikutukset, viljely, yrtit
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Suomen teeyrtit ovat erinomaisia terveyden lähteitä helposti ulottuvillamme. Niillä voi helpottaa esimerkiksi ihon, suoliston, hengitysteiden ja vaihdevuosien vaivoja sekä rauhoittaa tai virkistää mieltä.

Kirjassa esitellään sata Suomessa kasvavaa ja kasvatettavaa kasvia, joista voi valmistaa yrttiteetä. Mukana on luonnonvaraisia ruohokasveja ja pensaita, mausteyrttejä, puita ja puutarhan koristekasveja.

Jokaisesta kasvista on kuva, lyhyt esittely ja anekdootti, käyttö teenä ja kasvin hyötyvaikutukset. Kirjassa myös neuvotaan, kuinka kasveja kerätään ja valmistetaan teeksi, mikä on kullekin lajille otollinen keruuaika ja mitä tulee varoa.

Kasveista käytetään useimmiten lehtiä mutta myös kukkia, juuria ja marjoja. Niiden vaikutukset terveyteen ovat erilaisia, samoin niiden maku ja käyttömahdollisuudet. Ne sopivat sekä yksinään käytettäviksi että yhdistelmävalmisteiksi, niin kuumiksi kuin kylmiksi teejuomiksi.

Biologi ja kasvitieteilijä Sinikka Piippo on kirjoittanut suurelle yleisölle suunnattua tuotantoa, mm. Suomalaiset marjat, Mielen ruokaa, Elinvoimaa mausteista, Puhdasta ravintoa, Elinvoimaa puista, Villivihannekset, Suomen sammalet (yhdessä Timo Koposen kanssa) sekä Rakkauden rohdot.

Pertti Salo on biologi ja tietokirjailija, jonka aikaisempaa tuotantoa ovat mm. Koko perheen sienikirja, Pihan perinnekasvit ja Metsiemme ruokasienet.

Yhdessä Salo ja Piippo ovat aiemmin julkaisseet teoksen Terveyttä sienistä.


Katso myös