Hyppää sisältöön
Takaisin uutisiin
-

Docendon syksyn 2025 kustannusohjelma on nyt julkaistu

Docendon syksyn kirjat tarjoavat näkökulmia yhteiskuntaan ja tutustuttavat värikkäisiin henkilöihin, jotka eivät aiemmin ole olleet äänessä. Kaunossa tarjolla on teräksenkovia sarjan avauksia sekä tosipohjaisia romaaneja. 

Tutustu kirjaluetteloomme täältä: https://issuu.com/kirja/docs/docendo_syksy_2025

Ravisuttelevaa tietoa itänaapuristamme 

Totuudella ei voi taistella valheita vastaan, väittää arvostettu propagandantutkija Peter Pomerantsev. Poikkeuksellinen historiateos auttaa ymmärtämään nykypäivän informaatiosotaa Venäjää vastaan.  
Venäläisten omistuksia ja maakauppoja Suomessa avaa puolestaan Tuula Malinin teos Putinin pihapiirissä II. Strategiset alueet vaikuttavat merkittävästi Venäjän hybridioperaatioihin maassamme.  
Kansainvälisesti arvostettu Venäjä-tutkija Mark Galeotti käy läpi maan sotia viikinkiajoista Ukrainaan ja kuvaa niiden vaikutuksia venäläiseen mielenlaatuun teoksessaan Sodista taottu Venäjä

Syksyn mielenkiintoisimmat henkilökuvat 

Tomi Lindblomin ja Valtteri Lindholmin teos Lekamppailuniavaa ainutlaatuisen suomalaisyrityksen, Varustelekan, värikkään perustajan elämää. Kirja saattaa sisältää vaikeasti lokeroitavaa ajattelua ja sitä suositellaan kaikille herkästi provosoituville.  
Pasi Kivioja kertoo porilaislähtöisen, sittemmin NASAn astronautteja kouluttavan Kimmo Niemisen urasta Kiinanmeren syvyyksistä Operaatio Artemikseen teoksessa Astronauttien luottomies Kimmo Nieminen. Kuuhun mennään ensi kerralla suomalaisin opein. 
Tuomas Enbusken elämä on täynnä ristiriitoja, joita hän avaa Tuomas Marjamäen teoksessa Enbuske – Elämänkerta [sic].Nuoruusvuodet nelikymppisenä ja paatuneen ateistin kääntyminen uskoon ovat vasta ensimakua Enbusken monivaiheisessa elämässä. 
Muistaakseni-sarjassa yhteiskuntaan merkittävästi vaikuttaneet pääsevät kertomaan tarinansa omaäänisesti. He paljastavat asioita, joista ovat aiemmin vaienneet ja joista jotkut haluaisivat edelleen vaieta. Uuden Muistaakseni-sarjan aloittavat Lasse Lehtisen teos Kansallisporvari Peter Fagernäs ja omaelämäkerta Punainen takapiru Jaakko Laakso.

Keskustelunavaajia yhteiskunnan tilanteeseen 

Tom Kankkosen teos Suuttumuksen aika kuvaa tarkkanäköisesti populismin kutsuhuutoa ja sitä, miksi siihen on houkuttelevaa tarttua. Matkalla tutustutaan paitsi Euroopan maiden populismin suosioon, myös pysähdytään pohtimaan, kuinka suomalainen populismi voi.
Uuden ajan rikollisjengien toimintaa Suomessa selvittää Max Mesan ja Rami Mäkisen teos Mandem. Ääneen pääsevät niin jengirikollisuuden toimijat kuin he, jotka torjuvat rikollisuutta ja ehkäisevät sen haittoja. 
Etnisten kaupunginosien tarinat -teoksessa Ville-Juhani Sutinen tutustuu lähiöiden syntyyn ja pohtii, ovatko etnisesti keskittyneet korttelit ongelma vai olennainen osa tulevaisuuden globaaleja kaupunkeja.

Uusi Helena Immosen trillerisarja alkaa 

Kiina kehittää salaista asetta, joka antaisi maalle järisyttävän etulyöntiaseman sodan syttyessä. Helena Immosen Horrosaloittaa uuden Havu-sarjan, jossa pureudutaan Kiinan ja Yhdysvaltojen välisen kilpailun aiheuttamiin globaaleihin uhkakuviin. 
Antiikki- ja taidemaailman likaiset salaisuudet paljastuvat Tukholman kuninkaanlinnan intendenttinä työskentelevän Hélène Gullbergin Majja Skog -sarjan aloittavassa Suojatti-jännärissä. Rahalta haiseva miljöö saa vastaparikseen alkuvoimaisen Majjan, joka tuntee antiikkiesineet ja niiden kertomat tarinat paremmin kuin kukaan muu. 
Eeva Elorannan Yhdeksän karaatin unelmat kertoo nuoren aikuisen, Ennin, kivikkoisesta tiestä kohti tämän pitkään haaveilemaa ammattia, tähteyttä. Tarina kuvaa oivaltavasti modernia suhdedraamaa sekä statuksen havittelua raa’assa musiikkibisneksessä. 
Tuomas Liuksen Rikottu rintama on odotettu jatko-osa vauhdikkaan Etsivätoimisto Hakan seikkailuissa. Tehokaksikko saa huomata, että historia ei ainoastaan kummittele – se myös tappaa.  

Historiasta ammentavia romaaneja 

Miten kirjoittaa miehestä, jonka omat muistelmat ovat osoittautuneet fiktioksi? Kysymykseen vastausta tarjoaa Jean-Noël Orengo, joka avaa teoksessaan Albert Speer arkkitehdin intiimimpää suhdetta natsijohtajaan. 
Caroline de Mulderin teos Elämän lähde kuvaa kaunokirjallisuuden keinoin Heinrich Himmlerin karmeaa Lebensborn-ohjelmaa, joka oli suunniteltu jalostamaan arjalaista rotua ja luomaan tulevia sotapäälliköitä. 
Venäjän suuriruhtinatar Anastasian arvoitusta tulkitaan kriitikoiden ylistämän kirjailija Ariel Lawhonin vetävässä romaanissa Minä olin Anastasia. Kuka todella oli nainen, joka väitti selvinneensä tsaariperheen teloituksesta? 

Tutustu myös näihin teoksiin: 
Nina Järvenkylä ja Tina SoiniSoturityttö
Maxim FedorovItsenäisyydestä itsenäisyyteen – Suomi ja Ukraina 1917–1991
Tarja LappalainenMyrkkymurhat
Lasse LaaksonenTemperamenttia! Sotilasylijohdon tunnehistoria
Erkki Hujanen ja Kari JunkkalaSuuri suomalainen vakoilutapaus
Teijo Erkinharju ja Topi Salmi: Twist Twist 
Mauri LeivoLinnunruokkijan opas – Talvisten pihalintujen tunnistus ja ruokinta
Marja AarnipuroSininen ruusu – Four Roses –sarjan 1. osa
Lilja SigurdardóttirLoukku – Reykjavik Noir –sarjan 1. osa 

Tutustu kirjaluetteloomme täältä: https://issuu.com/kirja/docs/docendo_syksy_2025

Lisätietoja ja mediavedospyynnöt: tiedotus@docendo.fi