Uutiset

Matti Jalasvuoren kirja viruksista edustaa tiedekirjojen aatelia

29.4.2020

Virologian dosentti Matti Jalasvuoren kirja Virus – kosmoksen kapellimestari on juuri nyt ajankohtainen. Vaikka se kertoo ikävistäkin asioista, kuten koronasta, on sen tavoite lopulta avartaa silmiä elämän ja maailmankaikkeuden ihmettelemiseen: näkemään virukset osana suurempaa kokonaisuutta.

Koronavirus pakotti koko maailman varotilaan vain muutamassa kuukaudessa. Rajoja suljettiin, ihmisiä eristettiin ja maskit valtasivat katukuvan. Siitä huolimatta virus päätyi hetkessä kaikille asutuille mantereille.

Lue lisää

***
 

Kai Ekholm kirjoitti Jörn Donnerista monisärmäisen ja tasokkaan henkilökuvan

15.4.2020

Kai Ekholmin monivuotisen työn tulos on rehellinen ja monipuolinen henkilökuva Jörn Donnerista. Kirja julkistettiin 15.4.2020.

"Perusteellinen ja kriittinen henkilökuva sisältää paljon uutta tietoa Jörn Donnerista. Miksi emme ole aiemmin saaneet näin monipuolista teosta? Pitkään aikaan ei ole tarvetta uuteen elämäkertaan.” - Professori Kari Sallamaa

Jörn Donner on ollut yli 60 vuotta suomalaisen kulttuurin työnarkomaani ja kirjallisuuden hallitseva alfauros. Hän on tehnyt provokaatiosta ammatin. Hänet on paketoitu ihailemalla ja inhoamalla. Meidät on pidetty vuosikymmeniä kytkettynä Donnerin verenkiertoon ja aineenvaihduntaan. Hän on ollut kansakunnan rakas neuroosi, johon ei ole löytynyt lääkettä.

Lue lisää

***
 

Venäjän vallankumous ja Suomi on julkaistu uudelleen, se on suomalaisen historiantutkimuksen ohittamaton klassikko

15.4.2020

Professori Tuomo Polvisen historiateos Venäjän vallankumous ja Suomi 1917–1920 kattaa ajanjakson Venäjän helmikuun vallankumouksesta Tarton rauhaan. Nyt 700-sivuisena mammuttina uudelleen julkaistu teos julkaistiin alkujaan kaksiosaisena ensimmäisen kerran vuosina 1967–1970.

”Kyseessä on suomalaisen historiatutkimuksen kivijalkateos.” – Professori Martti Häikiö

”Voidaan todeta Polvisen kirjan kestäneen aikaa poikkeuksellisen hyvin. Vaikka uudet aineistot tarjoavat lisää detaljeja, on kirja yhä pätevä perusteos aiheestaan, joka meidän suomalaisten kannalta kuuluu historiamme tärkeimpiin.” – Professori Timo Vihavainen

Lue lisää

***
 

Docendon ja CrimeTimen kirjaluettelo julkistettu

31.3.2020

Ennakkotietoja kevään ja syksyn kustannusohjelmasta

Ole hyvä ja tutustu tuleviin kirjoihimme. Pääset lukemaan Docendon 30-vuotisjuhlavuoden kirjaluetteloa seuraavista linkeistä.

Docendon ja CrimeTimen kirjaluettelo (selaa netissä)
Docendon ja CrimeTimen kirjaluettelo (lataa pdf 10,0 Mt)

Huhtikuussa Donner-elämäkerta ja tietoteos viruksista

Kai Ekholmin monivuotisen työn tulos on rehellinen ja monipuolinen henkilökuva Jörn Donnerista. Se on vuoden tärkeimpiä kirjoja. Jörn Donner, kuinka te kehtaatte julkaistaan 15.4. Poikkeuksellisen ajankohtainen tietoteos on myös virologian dosentti Matti Jalasvuoren 24.4. julkistettava Virus – Kosmoksen kapellimestari. Pyydä kirjoista mediavedokset.
Lue lisää
 

***
 

Francis Fukuyaman kirja identiteettipolitiikasta ja sen demokratiaa rapauttavista seurauksista on aikakautemme merkittävimpiä yhteiskunnallisia kirjoja

30.3.2020
Francis Fukuyaman kirja Identiteetti – Arvostuksen vaatimus ja kaunan politiikka julkaistiin suomeksi 19.3.2020. Kyseessä on yksi vuosikymmenen vaihteen merkittävimpiä yhteiskunnallisia tietokirjoja.
Lue lisää

 

***
 

Keir Giles tarjoaa 25.3. julkistetussa kirjassaan Moskovan opit jäätävää luettavaa kaikille Venäjästä ja Suomen turvallisuudesta kiinnostuneille

25.3.2020
Laajasti arvostetun, englantilaisen Venäjä-asiantuntijan Keir Gilesin kirja Moskovan opit – mikä saa Venäjän vastustamaan länttä rakentuu kymmenen opin tai säännön ympärille.

Keskeisenä teesinä on, että vaikka lännen näkökulmasta Venäjä on käsittämätön ja ennalta arvaamaton, sen johtajat tsaareista presidentti Putiniin ovat toimineet suurvaltaroolinsa mukaisesti, lähes aina varsin ennustettavasti.
Lue lisää

 

***
 

Vapaasti käytettävä opaskirja etäopetuksen järjestämiseen

19.3.2020
Suomalaiskoulut siirtyivät eilen pääosin etäopetukseen koronaviruksen vuoksi. Monelle opettajalle tilanne on uusi ja haastava, jotta etäopetus ei olisi vain oppikirjojen kahlaamista eteenpäin.

Verkko-opetukseen liittyviin kysymyksiin löytyy vastauksia Open somekirjasta, jonka tietokirjailija Harto Pönkä ja Docendo ovat yhdessä päättäneet julkaista suomalaisopettajien avuksi verkossa vapaasti käytettäväksi.
Lue lisää

 

***
 


* * * * *
 

Juttuarkistoon (www.docendo.kuvat.fi/)