Vanhat valokuvat talteen

Viljanen, Jarkko
Nimeke: Vanhat valokuvat talteen
Tekijät: Viljanen, Jarkko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522912152
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,95 € (16,32 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 168
Tuoteryhmät: Valokuvaus ja kuvankäsittely
Kirjastoluokka: 75.72 Valokuvauksen tekniikka. Valokuvausoppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valokuvat, negatiivit, diakuvat, digitointi, skannerit, skannaus, kuvankäsittely, retusointi, tietokoneohjelmat, Photoshop, Photoshop Lightroom, Photoshop Elements, digitaalinen tallennus, säilytys, sähköinen arkistointi, pilvipalvelut
Onko sinulla runsaasti kuvia menneiltä vuosikymmeniltä? Albumeissa, diakaseteissa, kenkälaatikoissa? Onpa arkistointitapa kurinalainen tai vapaamielinen, kaikkia meitä yhdistää huoli siitä, säilyvätkö kuvat tulevillekin polville. Kuvien digitointiin on monia muitakin syitä – kenties sinä tai joku lähipiirissäsi on innostunut vaikkapa sukututkimuksesta. Vanhojen kuvien työstämisessä kuluu aika mukavasti, mieleen tulee tuhat tarinaa kuvien takana. Samalla tulee tehdyksi jotain hyödyllistä.

Ainakin tärkeimmät kuvat kannattaa muuttaa sähköiseen, digitaaliseen muotoon. Tässä kirjassa käydään läpi erilaisia tapoja toteuttaa se. Monesti perinteiset kuvat ovat tavalla tai toisella vaurioituneita, mutta onneksi niiden korjailu on digimaailmassa mahdollista. Kirja sisältää useita käytännön esimerkkejä, joissa ajan hampaan jälkiä korjaillaan digitaalisin keinoin. Siihenkin on monia menetelmiä, joista voit valita itsellesi sopivan.

Entä sitten kun kuva on digitaalisessa muodossa – säilyy- kö se sitten? Kuten tiedämme, sekään ei ole itsestään selvää. Tähänkin asiaan kirja tarjoilee muutamia ratkaisu- malleja.

Kirjaan liittyy myös videoita, jotka opastavat mm. skannauksen ja reprokuvauksen saloihin.


Katso myös