Uussota

Tiilikainen, Heikki ; Suistola, Jouni
Nimeke: Uussota
Tekijät: Tiilikainen, Heikki (Kirjoittaja)
Suistola, Jouni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916754
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 27,95 € (25,41 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Turvallisuus
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
Voimasuhteiden vallankumous?

Sotanäyttämöillä on uudet näyttelijät, ohjaajat ja lavastajat. Joukkojen ylivoimaiset lukumäärät ja huippumoderni aseistus eivät enää ole voiton tae. Uusien sodankäyntitapojen taisteluvälineet eivät ole enää vain sotilaiden käsissä.

Uussota selittää, miten tämä on mahdollista. Uudet välineet ovat antaneet luoville ihmisille edellytykset käydä menestyksellä sotaa epätavallisin keinoin ja alivoimaisina. Bitit sinkoilevat kyberavaruudessa kuin kranaatit, tehden paljon tuhoa. Politiikan ja sodan raja­viiva hämärtyy näkymättömiin. Miten Suomen käy, jos tilanne karkaa käsistä? Suurten valtioiden kaltainen sodankäyntimalli pienelle Suomelle on varma tuhon tie.

Tekijät analysoivat teoksessaan uhkia, mutta keskittyvät keinoihin, joilla maamme voi säilyttää itsenäisyytensä ja elinehtonsa konflikteissa. He tuovat maailmalta epäsovinnaisiakin ratkaisuja, myös siltä varalta, että maamme jää yksin.
Suomella on vahvuuksia, joita tulee hyödyntää. Kirjan hyvä uutinen on se, että Suomi kyllä selviää ”uus­sodassakin”, jos käyttää luovasti, ennakkoluulottomasti ja häikäilemättömästi alivoimaiselle nyt tarjoutuvia mahdollisuuksia jo olemassa olevien - vanhojen ja kokeiltujen - tueksi. 

Everstiluutnantti Heikki Tiilikainen (s. 1941) on rau­han­turvaajaveteraani, ja toiminut mm. linnakkeen päällikkönä, puolustusministerin sihteerinä, YK-tehtävissä ja Ruotuväen ja Suomen Sotilaan päätoimittajana ja toimitusjohtajana. Hän on kirjoittanut nuorisoromaanin ja useita tietokirjoja, joiden aiheet ulottuvat 1800-luvun Turkin sodasta nykyaikaiseen hybridisotaan.

FT Jouni Suistola (s. 1946) on oululainen historioitsija, joka oli ennen eläköitymistään liki kaksikymmentä vuotta Kyproksella Near East Universityn kansainvälisten suhteiden professorina. Hänen kirjoistaan uusin on psykiatrian professori Vamik Volkanin kanssa 2017 julkaistu terrorismia käsittelevä Religious knives.