Taigalunta - Taiga Snow

Honkalinna, Mika; Myyrä, Aki
Nimeke: Taigalunta - Taiga Snow
Tekijät: Honkalinna, Mika (Valokuvaaja, tekijä)
Myyrä, Aki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522911902
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,95 € (16,32 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: monia kieliä, suomi, englanti
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: Paikat ja tarinat
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
Kansalliskirjaston asiasanat: valokuvataide, luonnonvalokuvaus, valokuvaus, havumetsät, boreaalinen vyöhyke, taiga, talvi, luonto, vuodenajat, Honkalinna, Mika
Suomi sijaitsee pohjoisen havumetsävyöhykkeen, taigan, länsireunalla. Taigametsän vuodenkiertoon kuuluu pitkä luminen talvi, joka asettaa omat vaatimuksensa sen keskellä asuville. Mutta luminen havumetsäluonto tarjoaa myös unohtumattomia tunnelmia ja näkymiä talvesta sekä talven estetiikasta pitäville.

Sydäntalven hämärät päivät vaihtuvat kuutamoöiden mystisiin tunnelmiin ja revontulten tanssiin. Tuntureiden ja vaarojen lakimetsiin kertyy painava tykkykuorma, ja näin syntyy mielikuvituksellinen, valkea muumiokansa. Pilvipäivien pehmeä valo myötäilee nautittavasti hangen pintaa ja kuuraisten puiden kupeita. Aurinkoisella kelillä hanki hohtaa häikäisevän kirkkaana ja illan edellä valo leviää kultaisina kiiloina puhtaalle lumelle.

Lumisateet kulkevat yli maiseman ja pyyhkivät valkealla siveltimellään pinnat puhtaiksi. Eläimet jättävät jälkensä hangelle koettaen selviytyä kinosten keskellä yli pitkien talviöiden. Paksu lumipeite tarjoaa kuitenkin myös suojaa, ja jäätyneet vesistöt synnyttävät uusia kulkureittejä.

Kirjan kuvat huokuvat tämän lumisen ja kylmän maiseman estetiikkaa. Yhdessä tunnelmallisten tekstien kanssa ne kuvastavat mielentilaa, joka elää vahvana meissä suomalaisissa ja on osaltaan koulinut meistä sellaisia kuin olemme.

Kirjan teksti on sekä suomeksi että englanniksi – loistava lahjakirja myös maamme rajojen ulkopuolelle.

Talvisen taigametsän lumoama ammattiluontokuvaajakirjailija Mika Honkalinna on vuosikymmenten ajan kulkenut ja kuvannut pohjoista havumetsää Suomen etelärannikolta Lappiin. Taigalunta on hänen viides kirjansa.


Katso myös