Suomen päiväperhoset ja sudenkorennot

Murtosaari, Jussi
Nimeke: Suomen päiväperhoset ja sudenkorennot
Tekijät: Murtosaari, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916006
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,95 € 14,95 € (13,59 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 255
Tuoteryhmät: Luonto ja ympäristö
Eläimet
Kirjastoluokka: 58.21 Hyönteiset
Kansalliskirjaston asiasanat: perhoset, päiväperhoset, sudenkorennot, lajit, tunnistaminen, lajinmääritys, habitaatti, Suomi
Hyönteisharrastajalle ja kenelle tahansa luonnosta kiinnostuneelle.

Kaksi Suomen harrastetuinta hyönteisryhmää, päiväperhoset ja sudenkorennot, ensimmäistä kertaa samojen kansien välissä. Helppotajuinen tunnistusopas auttaa määrittämään kaikki maassamme tavatut 122 päiväperhos- ja 62 sudenkorentolajia.

Tämän teoksen avulla kuka tahansa pääsee sisään päiväperhosten ja sudenkorentojen ihmeelliseen maailmaan. Ytimekkäitä lajikohtaisia tekstejä täydentää kirjan runsas kuvitus. Määritystä tukevat lajikuvat auttavat otusten tunnistamisessa, tarvittaessa pienimpiäkin yksityiskohtia hyödyntäen. Monista toiminnallisista otoksista paljastuu aivan uusia asioita. Lentäminen on hyönteisten tapa liikkua, hankkia ravintoa ja jatkaa sukua. Siipien liike on kuitenkin niin nopeaa, ettei sitä ihmissilmin voi tarkkailla yksityiskohtaisesti. Nyt lukijan ihailtavaksi tuodaan lentokuvia, jotka paljastavat hyönteisten salatun toiminnan yksityiskohdat. Nämä huolella valikoidut otokset ovat yli 30 vuoden työn tulos.

Paitsi harrastajan määritysoppaaksi kirja sopii kenelle tahansa luku- ja katseluteokseksi, ja se on oiva tuliainen vaikkapa kesämökille.

Ennennäkemättömien kuvien takaa löytyy vankkaa asiantuntemusta. Jussi Murtosaari on ammattivalokuvaaja ja tuottelias luontokirjailija, joka on harrastanut hyönteisiä viidellä vuosikymmenellä. Jussi on myös pidetty kouluttaja.


Katso myös