Suomalainen maisema - Finnish Landscapes — Järvien Suomi - A Land of Lakes

Neuvonen, Veikko; Suomen Ammattiluontokuvaajat ry
Nimeke: Suomalainen maisema - Finnish Landscapes — Järvien Suomi - A Land of Lakes
Tekijät: Neuvonen, Veikko (Kirjoittaja)
Suomen Ammattiluontokuvaajat ry (Valokuvaaja, tekijä)
Tuotetunnus: 9789522910684
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,95 € 19,57 € (17,79 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: englanti, monia kieliä, suomi
Sivumäärä: 158
Tuoteryhmät: Paikat ja tarinat
KESÄKIRJA ALE –30 %
Kirjastoluokka: 75.71 Aiheet valokuvataiteessa
Kansalliskirjaston asiasanat: maisemavalokuvaus, luonnonvalokuvaus, maisema, järvet, luonnonmaisema, vuodenajat, kulttuurimaisema, kansallismaisema, luonto, eläimet, kasvit, Suomi
Suomalaisilla on läheinen suhde luontoon; ainutlaatuinen luonto ja maisema ovat suomalaisuuden peruspilareita. Suomalainen maisema on hyvinkin erilainen Järvi-Suomessa, saaristossa ja Lapissa. Kullakin alueella on omat erityispiirteensä, ja ne eroavat toisistaan selvästi. Järvet, joet, metsät, saaristo - kaikilla on ollut suuri vaikutus Suomen kehittymiseen ja suomalaiseen identiteettiin. Me osaamme arvostaa ja kunnioittaa luontoa ja sen tuomia mahdollisuuksia.

Suomalainen maisema - Järvien Suomi -kirjassa yhdistyvät suomalaisten ammattiluontokuvaajien huippukuvat ja luontotoimittaja Veikko Neuvosen asiantunteva teksti kokonaisuudeksi, joka tuo hienolla tavalla esiin Suomen järviluonnon historian ja kehityksen.

Kirjassa esitellään Suomen järvien synty viime jääkauden päätyttyä sekä erityisesti suurjärvemme Saimaa, Päijänne, Pielinen, Inarijärvi ja Näsijärvi. Näemme, miten järvet ovat vaikuttaneet Suomen kehitykseen kulkuväylinä sekä asutuksen ja teollisuuden sijaintipaikkoina ja miten vesistöjen rannoille ovat rakentuneet myös monet tärkeimmät linnamme.

Kirjan sivuilla loistavat taidolla tallennetut maisemakuvat ovat Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n jäsenten työn jälkeä. Ammattikuvaajien silmä näkee niin tunnelmalliset hetket kuin dokumentoitavat kohteetkin persoonallisella tavallaan: kuvat ovat upeaa katsottavaa pienimmistä yksityiskohdista aina laajoihin panoraamamaisemiin.

Järvien Suomi -kirjan nimekkäässä kuvaajatiimissä ovat mukana seuraavat
Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n jäsenet: Kari Auvinen, Paavo Hamunen, Hannu Hautala, Mika Honkalinna, Tea Karvinen, Hannu Kekkonen, Jaana Kotamäki, Olli Lamminsalo, Henrik Lund, Sakari Manninen, Jussi Murtosaari, Lasse Niskala, Jari Peltomäki, Seppo Pöllänen, Benjam Pöntinen, Markku Saiha, Markus Sirkka, Markku Tano, Hannu Vallas ja Markus


Katso myös