Savua ja tulta

Robinson, Peter
Nimeke: Savua ja tulta
Alkuteos: Strange Affair
Tekijät: Robinson, Peter (Kirjoittaja)
Ekman-Salokangas, Ulla (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789525410518
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2009
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Strange Affair
Kustantaja: Docendo
Sarja: Blue Moon
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 396
Tuoteryhmät: Dekkarit ja jännitys
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Eastvale, Yorkshire, kaupungit, murha, murhapoltto, poliisikirjallisuus, rikoskirjallisuus, taideväärennökset, tuhotyö, tulipalot, väärä henkilöllisyys
Englanninkielisessä maailmassa arvostetun ja Ruotsissakin miljoonamyynnin saavuttaneen Peter Robinsonin viides suomennettu dekkari tuo Pohjois-Englannin Yorkshiressä toimivien ylikomisario Alan Banksin ja komisario Annie Cabbotin eteen tapauksen, jossa ensin kaksi kanavavenettä palaa kohtalokkain seurauksin ja sitten vielä asuntovaunupalo vaatii uhrin. Banks joutuu kilpajuoksuun kylmäverisen tappajan kanssa, joka voi olla kuka tahansa missä tahansa.

Peter Robinson (s. 1950) syntyi Englannissa, mutta muutti 1970-luvulla Kanadaan. Hän väitteli englannin kielen tohtoriksi Torontossa, missä hän nykyään myös asuu. Robinson käy usein entisessä kotimaassaan ja sijoittaa rikosromaaninsa synnyinseudulleen Pohjois-Englannin Yorkshireen. Sarjaan onkin vangittu vahvaa perienglantilaista tunnelmaa ja paikan tuntua. Ylikomisario Banks -dekkareista on aiemmin suomennettu yksitoista osaa. WSOY:n julkaisemista Maasta sinä olet tullut oli ensimmäinen. Banksin dekkareihin perustuva Ylikomisario Banks -tv-sarja on löytänyt faninsa myös Suomessa.


Katso myös