Salakahvilla Pohjois-Koreassa — Markku Toimelan jännittävä tie Pohjois-Korean luottomieheksi

Toimela, Markku; Aalto, Kaj; Ruohotie, Veikko; Keränen, Toivo; Aalto, Kaj
Nimeke: Salakahvilla Pohjois-Koreassa — Markku Toimelan jännittävä tie Pohjois-Korean luottomieheksi
Tekijät: Toimela, Markku (Kirjoittaja)
Aalto, Kaj (Kirjoittaja)
Ruohotie, Veikko (Valokuvaaja)
Keränen, Toivo (Valokuvaaja)
Aalto, Kaj (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789522913692
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,95 € 15,96 € (14,51 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: yhteiskuntakuvaus, yhteiskuntajärjestelmät, totalitarismi, kehitysyhteistyö, Korean kansantasavalta, Toimela, Markku
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2017
EPUB
7,93 €

Markku Toimelan nousu kouvolalaisen autokorjaamon rasvamontusta Pohjois-Korean asiantuntijaksi on hänen luontaisen uteliaisuutensa, ennakkoluulottomuutensa ja sosiaalisten taitojensa ansiota. Hän auttaa ihmisiä pyyteettömästi ja kohtaa heidät silmästä silmään tasaveroisina, kristillinen vakaumuksensa mukaan. Suljetussa Pohjois-Koreassa Toimela on tutustunut kulissien takaiseen elämään ja löytänyt korealaisen ihmisen, hänen tarpeensa, pelkonsa ja unelmansa.

Yli 30 kertaa Pohjois-Koreassa käynyt Toimela tietää, miten aasialaisten kanssa tullaan juttuun. Hän on saavuttanut myös paikallisten viranomaisten luottamuksen. Hän ei kulje missään yksin, mutta valvonnasta huolimatta ovet ovat auenneet myös paikkoihin, joihin ulkomaalaisia ei yleensä päästetä. Fida Internationalia edustava kehitysaputyöntekijä Toimela on yksi harvoista länsimaalaisista, jotka pääsevät maassa yksityiskoteihin ja ulkomaalaisilta lähes suljetulle maaseudulle, missä köyhä kansa elää ruokapulan ja nälänhädän kanssa. Silti Toimela on havainnut sulkeutuneessa kommunistivaltiossa jo selviä merkkejä markkinatalouden tulosta. Muutoksen tuuli on virinnyt.

Toimittaja Kaj Aalto on työskennellyt useita vuosia kristillisissä lehdissä Suomessa ja Ruotsissa. Vuodesta 2007 lähtien hän on toiminut freelance-journalistina, jonka erikoisalaa ovat henkilöhaastattelut. Aallon asemapaikka on Jönköping Etelä-Ruotsissa, työkenttänä koko maailma.